Samir Barać, kapetan vaterpolista: Ova momčad može još bolje, podignut ćemo formu za London

Ponedjeljak, 18. lipnja 2012. 13:47 Napisao  Marko Babić

Pohvalno je što smo osvojili turnir prije svega zbog samopouzdanja, igrača koji su se vratili u reprezentaciju i odličnih igara koje smo pružili. Vidjeli smo gdje griješimo i što moramo popraviti, rekao je Samir Barać

 

 

 

Hrvatski vaterpolisti u ponedjeljak oko podne sletjeli su u zračnu luku Pleso sa zlatnim medaljama nakon osvojenog prvog mjesta na završnici Svjetske lige u Kazahstanu. Zlatne vaterpoliste dočekao je Petar Skansi, pomoćnik Željka Jovanovića, ministra znanosti, obrazovanja i sporta.

- Bilo je sjajno, na visokom nivou smo odigrali polufinale protiv SAD-a i finale protiv Španjolske. Dobrim igrama u skupini i pobjedama protiv Španjolske i Australije osigurali smo si lakši put prema finalu, ustvrdio je Samir Barać, kapetan hrvatske vaterpolo reprezentacije prokomentiravši ogled u finalu sa Španjolskom koji je odlučen tek nakon jedanaeste serije peteraca.

- Cijela utakmica je bila napeta, stalno smo držali kontrolu, a Španjolci su poveli tek dvije minute prije kraja. Vratili smo brzo prednost, no zabili su nam gol s igračem više u samoj završnici. Sreća nam u petercima nije okrenula leđa, Josip Pavić je po tko zna koji put dokazao kvalitetu, dodao je Barać.

- Turnir je bio jak i sve reprezentacije su igrale maksimalno. Pohvalno je što smo osvojili turnir prije svega zbog samopouzdanja, igrača koji su se vratili u reprezentaciju i odlične forme i igara koje smo pružili iako u ovom natjecanju ne sudjeluju Crna Gora, Mađarska i Srbija. Djelovali smo jako dobro. Ono što je ohrabrujuće jest da ova reprezentacija može još i bolje i vjerujem da ćemo dodatno podignuti formu za Olimpijske igre. Vidjeli smo gdje griješimo i što moramo popraviti, dodao je Barać.

- Turnir je bio dobar putokaz što se tiče suđenja. Svaki jači fizički kontakt će se teško kažnjavati i bitno je bilo da vidimo kriterij na djelu tako da nas ništa ne može iznenaditi u Londonu. Ne volim govoriti previše o suđenju, ali unatoč uputama za suce u vaterpolu se to na kraju svede na slobodno sudačko uvjerenje, ustvrdio je Barać.

Reprezentacija je već u četvrtak u Mariboru gdje kreću pripreme za Olimpijske igre.

- Iako ćemo se sada koncentrirati na fizičku pripremu, nećemo zaboraviti ni na taktički dio. Na ovom turniru smo vidjeli gdje griješimo i što moramo popraviti, zaključio je Samir Barać.

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.