Ivica Tucak okuplja reprezentaciju u Budvi, zajedničke pripreme s Crnom Gorom

Četvrtak, 26. siječnja 2023. 13:35 Napisao/la  SC
Ivica Tucak
Ivica Tucak

Vaterpolska reprezentacija okuplja se u Budvi gdje će od 26. do 28. siječnja održati pripreme s reprezentacijom Crne Gore.

U sklopu priprema, 28. siječnja, od 18 sati na gradskim bazenima Budva odigrat će se prijateljska utakmica dviju reprezentacija.

- Očekuje nas nekoliko trening utakmica od kojih će jedna biti službena. Na žalost, na ovom okupljanju nismo u kompletnom sastavu s obzirom na obveze igrača koji igraju u inozemnim klubovima. Stoga smo bili prisiljeni pozvati igrače koji igraju isključivo u hrvatskoj ligi. Pritom, imali smo problema i s ozljedama. No ovo okupljane će nam poslužiti kao sjajna priprema za Svjetski kup koji će se održati u Zagrebu početkom ožujka. Iz Budve se vraćamo u nedjelju te igrači nastavljaju sa svojim klupskim obvezama. Nakon toga nam slijedi ponovo okupljanje 6. ožujka u Zagrebu, gdje nas već 8. ožujka očekuje prva utakmica turnira protiv reprezentacije SAD-a, najavio je izbornik Ivica Tucak.

Izbornik je okupio sljedeće igrače:
1. Toni Popadić
2. Ivan Marcelić
3. Jerko Jurlina
4. Goran Grgurević
5. Loren Fatović
6. Jerko Marinić Kragić
7. Rino Burić
8. Matias Biljaka
9. Marko Žuvela
10. Franko Lazić
11. Zvonimir Butić
12. Filip Kržić
13. Dario Rakovac
14. Jerko Penava

Stručni stožer čine:
1. Ivica Tucak
2. Zoran Bajić
3. Jure Marelja
4. Renco Posinković
5. Damir Luketić

Sljedeće okupljanje reprezentacije zakazano je u Zagrebu uoči nastupa na turniru Svjetskog kupa.

Hrvatskoj je dodijeljeno domaćinstvo za turnir, koji će od 8. do 14. ožujka na bazenima Mladost okupiti reprezentacije SAD-a, Mađarske, Francuske, Italije, Japana i Hrvatske.

Prvu utakmicu reprezentacija će odigrat će u srijedu, 8. ožujka, s Amerikancima.

Tri najbolje plasirane reprezentacije osigurat će svoj nastup na superfinalu Svjetskog kupa, koji će se održati krajem lipnja.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.