Ivica Tucak: Kada smo trebali uzeti medalju, nismo bili pravi!

Nedjelja, 03. srpnja 2022. 18:42 Napisao/la  SC

Sredinom srpnja počinju pripreme za 35. Europsko vaterpolsko prenstvo, koje će se održati u Splitu od 27. kolovoza do 10. rujna

Ivica Tucak
Ivica Tucak

U borbi za broncu hrvatska vaterpolska reprezentacija izgubila (7:9) od Grčka.

- Nismo imali potrebnu koncentraciju. Strašno smo puno promašivali i gađali njihovog vratara. To je sazrijevanje koje se događa ovoj reprezentaciji i ne može se ostvariti preko noći. To je dugotrajan i mukotrpan proces. Čestitke igračima na srčanosti, želji i svemu što su pokazali. U nekoliko navrata vraćali su se u utakmicu, pokušavali čupati rezultati, no u momentima kada smo se trebali vratiti radili smo početničke pogreške koje su nas koštale pozitivnog rezultata. Sada trebamo napraviti dobre analize. Većim dijelom turnira smo pokazali dobru igru, no kada smo trebali uzeti medalju, nismo bili pravi. Moramo priznati da su ovo reprezentacije koje su u ovom trenutku bolje od nas. A nama preostaje samo rad, rad i opet rad, rekao je izbornik Ivica Tucak.

Čak osam vaterpolista prvi put je nastupilo na jednom velikom prvenstvu:

- Mislim da je najvažnije da razbistrimo glave u ova dva tjedna koliko ćemo sada biti slobodni i onda se treba početi spremati za Europsko prvenstvo. Na samom turniru jasno se vidjelo koliko je izjednačeno stanje u vrhu vaterpola. Svih osam momčadi koje su ušle u četvrtfinale imale su svoju šansu da uđu u finale. Čestitke Grcima, a na nama je da se pripremimo i podignemo igru za Split, jer mislim da smo pokazali da kvalitetu imamo, kazao je Loren Fatović.

- Jedino što sada mogu reći jest da je Grčka zasluženo pobijedila. Ponovo smo imali loš ulazak u utakmicu. Ponovo nam je bio loš igrač više. Opet nam se to dogodilo. Morat ćemo ovo dobro izanalizirati i vidjeti u čemu je problem. Svaki puta se kasnije vratimo i konsolidiramo, no taj loš početak i ulazak u igru nas košta utakmice. Nas je ovdje bilo sedam, osam novi, sigurno i to ima svoju ulogu. No izanalizirat ćemo sve detaljno i izvući pouku te se pripremiti najbolje što možemo za Europsko prvenstvo, rekao je Andrija Bašić.

Sredinom srpnja počinju pripreme za 35. Europsko vaterpolsko prenstvo koje će se održati u Splitu od 27. kolovoza do 10. rujna

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.