Hrvatski vaterpolisti u utorak protiv Francuske imaju priliku osigurati superfinale Svjetske lige

Ponedjeljak, 16. ožujka 2015. 17:14 Napisao/la  SC

Varaždin (utorak, 18): Hrvatska - Francuska. Očekujemo pobjedu, dobru utakmicu koja će pomoći u pripremi za puno teži meč za tri dana u Budvi protiv Crne Gore, rekao je izbornik Ivica Tucak

Hrvatsku vaterpolo reprezentaciju ovoga tjedna očekuju dva ogleda u skupini C Svjetske lige. Već u onom prvom, koji se od 18 sati ovoga utorka igra u Varaždinu protiv Francuske imaju priliku osigurati odlazak na završni turnir u Bergamo potkraj lipnja. Pobjedom protiv Francuske, kao i slavljem Talijana koji u utorak kod kuće dočekuju Crnu Goru, stvorila bi se nad Crnogorcima nedostižna prednost. Italija dočekuje Crnu Goru nakon što je u drugom kolu nakon izvođenja peteraca uzela bodove iz Budve. Upravo ondje, na crnogorskom primorju Hrvatska će svoj susret osmog kola odigrati u petak. No, najprije valja proći Francusku koja se u prvom susretu u Montpellieru prošle jeseni držala do treće četvrtine.

- Najbolje upozorenje je zadnja utakmica koju su Francuzi igrali protiv Italije. Doslovce do zadnjih sekundi bili su u egalu, primili gol četiri sekunde prije kraja i izgubili 11-10. Još jedno upozorenje je bilo na Europskom prvenstvu u Budimpešti kad smo ih olako shvatili i namučili se u tri i pol četvrtine. Očekujemo pobjedu, dobru utakmicu koja će pomoći u pripremi za puno teži meč za tri dana u Budvi protiv Crne Gore, rekao je izbornik barakuda Ivica Tucak.

Hrvatska je u novije vrijeme s Francuskom igrala dva puta. Uz ogled iz skupine Svjetske lige (14:7) u Montpellieru susreli su se s njima i na lanjskom Euru u Budimpešti kada je bilo 14:11 za Hrvatsku. Hrvatska reprezentacija u Varaždinu trenira s brazilskom reprezentacijom koju vodi najtrofejniji vaterpolski trener svih vremena Ratko Rudić.

Brazilce naime također čeka kvalifikacijski turnir Svjetske lige. Dok Europljani imaju svoju grupnu fazu, predstavnici Azije, dvaju Amerika i Afrike igraju svoj interkontinentalni turnir. On će se ove godine održati u američkoj Coroni del Mar (Kalifornija) od 30. ožujka do 4. travnja. Skupinu A činit će Japan, Kanada, SAD i Argentina dok će Brazilci igrati u skupini B s Kazahstanom, Australijom i Kinom. Cilj je za sve reprezentacije isti, domoći se polufinala jer prve četiri momčadi stječu pravo nastupa na završnici u Bergamu.

Nakon tjedna u kojem se sastaju s Francuzima i Crnogorcima u sedmom i osmom kolu skupine C, hrvatski su reprezentativci slobodni u devetoj dionici (31. ožujka). Posljednje kolo na rasporedu je 14. travnja kada u Splitu igraju s Italijom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.