EP u vaterpolu: Hrvatska ostala bez polufinala, Sukno i Pavić jedini raspoloženi protiv Italije

Srijeda, 23. srpnja 2014. 20:30 Napisao/la  SC

Četvrtfinale: Italija - Hrvatska 8:7 (1:1, 3:2, 2:2, 2:2). Hrvatska je u posljednjoj minuti imala dva napada s igračem više, ali pokušaji Milakovića i Šetke nisu završili u mreži

Europsko vaterpolsko prvenstvo, četvrtfinale

ITALIJA - HRVATSKA 8:7 (1:1, 3:2, 2:2, 2:2)

Bazen Alfred Hajos, Budimpešta. Suci: Koganov i Stavridis.

ITALIJA: Tempesti, Di Fulvio 1, Velotto, Figlioli 2, Giorgetti 2 (1), Fondelli 1, Giacoppo, Gallo, Figari, Luongo 1, Aicardi 1, Baraldi, Del Lungo.

HRVATSKA: Pavić, Bukić, Milaković, Lončar 2, Joković, Buljubašić, Muslim 2, Bušlje, Sukno 3, Dobud, Šetka, Živković,  Bijač.

Hrvatska vaterpolo reprezentacija poražena je u četvrtfinalu Europskog prvenstva od Italije, utakmici u kojoj su izabranici Ivice Tucka propustili niz prilika da usmjere susret na svoj mlin. Igrao se posljednji napad, Hrvatska je izborila igrača više sedam sekundi prije kraja. Sukno je odigrao na Šetku čiji je udarac blokiran i Talijani su mogli početi slaviti. Inače, Hrvatska je prije toga u posljednjoj minuti imala još jednu priliku s igračem više, ali Milaković nije bio precizan.

Zapravo hrvatski vaterpolisti mogu biti sretni što su do kraja ostali u egalu jer osim Sandra Sukna i Josipa Pavića u reprezentaciji nije bilo raspoloženih igrača. O tome dovoljno govori učinak Mare Jokovića koji iz pet pokušaja nije zatresao mrežu. Hrvatska je cijelu utakmicu bila osuđena loviti rezultat, a kada se ukazala prilika da se preuzme kontrola zadrhtale bi ruke.

Prva prilika ukazala se nakon tri minute igre u trećoj četvrtini. Kod rezultata 4:4 Hrvatska je izborila igrača više. Loptu je brzo dobio Dobud, ali suci su tražili da se prekršaj ponovo izvede. Luka Bukić u nastavku akcije nije mogao probiti Tempestija.

Hrvatska je ponovo bila osuđena loviti rezultat, kod 6:6 na otvaranju četvrte četvrtine izabranici Ivice Tucka opet su imali igrača više. I pokušaj u zadnjoj sekundi Mare Jokovića otišao je pored vratnice. Talijani su mogli u lakše do pobjede, 2:30 minute do kraja Giorgetti je realizirao peterac za 8:6. Muslim je zatim pogodio napad s igračem više (7:8). Hrvatska je na kraju dobila još jednu priliku za povratak, ali ju nije iskoristila.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.