EP: Hrvatski vaterpolisti na matineji u praznoj Kombank Areni protiv Malte odradili lakši trening

Četvrtak, 14. siječnja 2016. 10:44 Napisao/la  SC

Skupina B, 3. kolo: Hrvatska - Malta 22:2 (7:1, 5:1, 5:0, 5:0). Hrvatska je ovim slavljem samo potvrdila drugo mjesto u skupini, u osmini finala će se u subotu susresti s Nizozemskom.

Europsko vaterpolsko prvenstvo - skupina B, 3. kolo

HRVATSKA - MALTA 22:2 (7:1, 5:1, 5:0, 5:0)

Kombank Arena, Beograd. Gledatelja 100.

Suci: Gyorgy Kun (Mađarska) i Sergej Naumov (Rusija)

HRVATSKA: Pavić, Burić 2, Petković 1, Lončar 1, Joković, Bukić 3, Vukičević 2, Bušlje 4, Sukno 4, Pavlović, Šetka 3, Macan 2, Bijać

MALTA: Borg, Lanzon, Gabarretta 1, Bugelli, Meli 1, M. Zammit, S. Camilleri, J. Camilleri, Brownrigg, Cousin, Plumpton, D. Zammit, Grixti

Igrač više: Hrvatska 7 (6) Malta 4 (0)

Peterci: Hrvatska 0 (0) Malta 0 (0)

Bez ikakvih problema hrvatska je vaterpolska reprezentacija upisala drugu pobjedu na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Beogradu. U matineji protiv izabrane vrste Malte bilo je 22:2, što je simbol lakšeg treninga kojeg su izabranici Ivice Tucka odradili uoči početka drugoga kruga. Hrvatska je ovim slavljem samo potvrdila drugo mjesto u skupini, odnosno činjenicu da će u osmini finala igrati protiv trećeplasirane reprezentacije iz skupine A. To će biti Nizozemska koja je u međusobnom dvoboju pobijedila reprezentaciju Slovačke u borbi za to treće mjesto.

Protiv Malte je izbornik Tucak izrotirao sve igrače, a Hrvatska nije primila gol u drugom poluvremenu. Za Maltežane je već u 4. minuti za smanjenje na 2:1 zabio Gabarretta, a u drugoj četvrtini (13. minuta) na 10:2 smanjio je Meli. Kod Barakuda najefikasniji su bili Sandro Sukno i Andro Bušlje koji su postigli po četiri pogotka na susretu.

Utakmica osmine finala protiv Nizozemske planirana je za subotu u 20.15 sati, ali termini drugoga kruga podložni su promjenama zbog već ustaljenog prava TV-kuće koja radi produkciju prijenosa (u ovom slučaju RTS) na izmjenu termina.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.