Miho Bošković najbolji vaterpolist godine, Josip Pavić drugi u izboru LEN-a

Srijeda, 24. listopada 2012. 11:35 Napisao/la  SC

Napadač dubrovačkog Juga laureatom je postao uvjerljivo s 36,7 posto glasova. Odmah do njega smjestio se vratar Mladosti Josip Pavić, koji je dobio 25 posto glasova

Napadač Juga Miho Bošković (28) izabran je za europskog vaterpolista godine u izboru Europske vaterpolske federacije (LEN). Bošković, koji je nedavno uzeo odmor od reprezentacije, u izboru je pobijedio uvjerljivo s 36,7 posto glasova. Odmah do Boškovića smjestio se njegov suigrač iz reprezentacije i vratar Mladosti Josip Pavić, koji je dobio 25 posto glasova.

Treće su mjesto, sa po 13,3 posto glasova, podijelili vratar talijanske reprezentacije Stefano Tempesti te Crnogorac Aleksandar Ivović, još jedan igrač Juga.

Bošković je istu nagradu dobio već 2007. godine kada se Hrvatska osvojila naslov svjetskog prvaka.  U ženskoj je konkurenicji najboljom proglašena Španjolka Anni Espar.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.