HRVATSKA - CRNA GORA Anđelo Šetka: Obrana mora iznijeti najveći teret

Petak, 06. travnja 2018. 08:12 Napisao/la  V. P.

Sigurno da želimo igrati finale. Samo što je ovo sport te se pitaju i druge momčadi. Igramo doma i svjetski smo prvaci te postoji  želja više, ali prvo treba pokazati tu snagu u bazenu, kaže hrvatski reprezentativac

Anđelo Šetka (Hrvatska) i Michal Izdinsky (Francuska)
Anđelo Šetka (Hrvatska) i Michal Izdinsky (Francuska) Foto: Valentina Prokić

Hrvatska vaterpolska reprezentacija očekivano je pobijedila Francusku na otvaranju super finalnog turnira LEN Europa Cupa na Kantridi.

Za Barakude je utakmica protiv Francuske bila jači pucački trening, završilo je čak 20:5.

- Ispalo je tako znali smo da je Francuska malo slabija momčad od nas i pokazalo se da smo dosta kvalitetniji, kratko je komentirao utamicu lišenu bilo kakve neizvjesnosti, kaže reprezentativac Anđelo Šetka.

No, u drugom kolu priča je drugačija. S druge strane će od 17,30 sati biti reprezentacija Crne Gore.

- To je sigurno vaterpolo poslastica jer je Crna Gora momčad u vrhu svjetskog vaterpola, uz nas i još par reprezentacija koje su na ovom turniru. Među najboljim su momčadima svijeta i sigurno neće završiti gol razlikom kao protiv Francuske. Rješenje za njih moramo naći u bazenu i nadam se da će biti uspješno. Dobra obrana mora iznijeti najveći teret jer se sa dobrom obranom dobiva sigurnost u napadu i nekako je ruka lakša, mišljenja je nekadašnji igrač Primorja.

Hrvatski reprezentativci aktualni su svjetski prvaci i svi očekuju da postanu pobjednici premijernog izdanja LEN Europa Cupa.

- Sigurno da i mi želimo igrati finale. Samo što je ovo sport te se pitaju i druge momčadi. Igramo doma i svjetski smo prvaci te postoji jedna želja više, ali prvo treba pokazati tu snagu u bazenu. Moramo kako treba igrati obranu, obranu i samo obranu, a zatim iz toga možemo očekivati željeno finale, dodaje Anđelo Šetka.

S obzirom na rezultate Barakuda očekivanja su uvijek i na svakom natjecanju najviša moguća.

Nije nam to teret, rekao bih čak da je to neki lijep osjećaj zbog kojeg imamo želju za još većim potvrđivanjem i pokazivanjem tko smo, šta smo i koliko vrijedimo, zaključio je hrvatski reprezentativac.

Petak, 6. travnja:
16.00 Mađarska - Italija
17.30 Hrvatska – Crna Gora
19.00 Srbija - Francuska
20.30 Španjolska - Grčka

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.