Elvis Fatović postao izbornik vaterpolske reprezentacije Australije

Srijeda, 30. siječnja 2013. 17:11 Napisao/la  SC

U Australiji ima puno potencijala i radujem se što ću moći pomoći mojoj novoj reprezentaciji i zemlji da ostvari ciljeve, kaže Fatović

 

Elvis Fatović novi je izbornik vaterpolske reprezentacije Australije. Fatović je kao igrač sudjelovao na dvjema olimpijskim igrama, bio je trener Juga i pomoćnik Ratka Rudića na Olimpijskim Igrama u Londonu na kojima je Hrvartska osvojila zlatno odličje prošle godine.

Pred Fatovića je postavljen dosta težak zadatak, da "australske morske pse" pokuša dovesti do prve olimpijske medalje u povijesti na OI u Rio de Janeiru 2016. godine. Fatović je na izborničkoj poziciji naslijedio Johna Foxa, koji je na tome mjestu proveo pet godina i vodio Australiju na OI u Pekingu 2008 i Londonu prošle godine.

- Vaterpolskom savezu Australije prioritet je bio kvalitetan trener koji će provesti njihove programe i sretan sam što su odabrali mene za taj izazov. U Australiji ima puno potencijala i radujem se što ću moći pomoći mojoj novoj reprezentaciji i zemlji da ostvari ciljeve koje je pred sebe postavila, rekao je Fatović.