Viktoria odigrala viktoriju protiv Šarapove za slavlje u Indian Wellsu

Nedjelja, 18. ožujka 2012. 22:22 Napisao/la  Ivan Milatić

WTA Indian Wells, finale: Viktorija Azarenka (Bjelorusija, 1) – Marija Šarapova (Rusija, 2) 6:2, 6:3.

Način na koji ove sezone igra Bjeloruskinja Viktoria Azarenka jednostavno je impresivan. Bjeloruskinja neodoljivo podsjeća na lanjsko izdanje Novaka Đokovića. Ona još uvijek u ovoj klalendarskoj godini ne zna za poraz. U finalu Indian Wellsa trebale su joj tek 82 minute za 23 uspijeh u nizu i to protiv druge tenisačice svijeta Ruskinje Marije Šarapove. Završilo je 6:2, 6:3 a dojam je da je poraz za ljepoticu iz Sibira mogao biti i gori. Dvije najbolje tenisačice na svijetu sastale su se u reprizi finala prvog ovogodišnjeg Grand Slama, Australian Opena. Opet je slavila 22-godišnja Bjeloruskinja koja je na svoj servis u prvome setu izgubila tek četiri poena a u drugome setu u četiri je navrata oduzimala početni udarac Šarapovoj.

Najbolji je ovo početak sezone za jednu tenisačicu od sada već davne 1997. godine kada je Švicarka Martina Hingis u sezonu krenula sa 37:0. Zanimljivo je svakako spomenuti da je ovo prvi puta od 2008. godine da su se u finalu jednoga turnira susrele prva i druga nositeljica. Četvrti turnir ove godine najboljoj tenisačici svijeta donio je zanimljiv iznos od milijun dolara. Ovom pobjedom Azarenka je međusobni omjer povećala na 5:3 uz 4:0 a valja spomenuti da u mečevima odigranim do kraja Ruskinja na pobjedu čeka od 2009. godine. Pobijedila ju je istina prošle godine u Rimu no Bjeloruskinja je susret predala zbog ozljede desnog lakta.

Iako je Ruskinja imala visokih 75% prvog servisa, Azarenka je bila živa napast na reternu, osvojivši čak 58% poena protiv servisa (37/64). Realizirala je 6 od 12 break lopti a pobjednica ovoga turnira prije šest godina dvije od tri.

U prvom setu Azarenka je napravila break u prvom i sedmom gemu. U drugom setu u dva je navrata gubila svoj servis, no dvostruko ga je više puta oduzimala svojoj prvoj pratilji koja je u drugom setu osvojila vrlo skromnih 12 od 33 poena na svome servisu. Azarenka sada prepuna samopouzdanja kreće prema Miamiju gdje brani naslov osvojen protiv – Šarapove.

-Pokušavala sam najbolje jer sam znala da će se Maria boriti. Uvijek nastojim biti fokusirana i primijeniti što je više pritiska moguće. Nikada nisam niti sanjala da ću ostvariti ovakvu seriju bez poraza. To je prekrasno. Drago mi je što uspijevam biti konzistentna, disciplinirana i profesionalna svakoga dana – izjavila je Azarenka.

WTA Indian Wells, finale: Viktorija Azarenka (Bjelorusija, 1 ) – Marija Šarapova (Rusija, 2) 6:2, 6:3.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.