Australian Open: Tereza Mrdeža pobijedila Irinu Kromačevu na startu kvalifkacija

Četvrtak, 10. siječnja 2013. 10:08 Napisao/la  SC

Australian Open žene kvalifikacije 1. kolo : Tereza Mrdeža (Hrvatska) - Irina Kromačeva (Rusija) 6:3, 5:7, 6:0.  

 

Jedina hrvatska predstavnica u kvalifikacijama Australian Opena, 22-godišnja Tereza Mrdeža (WTA 219), svoj je nastup za razliku od muških kolega započela pobjedom. Nakon dva sata i 11 minuta igre bila je bolja od 17 godišnje Ruskinje Irina Kromačeve 189 igračice svijeta sa 6:3, 5:7, 6:0.

Mrdeža je sjajno ušla u meč i odmah stigla do tri vezane break lopte. Međutim, Kromačeva sa četiri uzastopna poena dolazi do prednosti, pa ipak Mrdeža ne odustaje, realizira osmu break loptu i nakon 12 minuta borbe dolazi do prednosti od 1:0. Hrvatska tenisačica potvrdila je break, ali je Ruskinja iskoristila svoju prvu break prigodu za poravnanje na 2:2. Međutim, već peti gem značio je novi gubitak početnog udarca za mladu Ruskinju. Mrdeža još jednom potvrđuje prednost i odlazi na 4:2. Obje igračice u naredna dva gema drže svoje servise, a onda Mrdeža još jednom oduzima servis Kromačevoj, koristi drugu set loptu i nakon 42 minute zaključuje set sa 6:3.

Početak drugoga seta odmah je donio probleme za hrvatsku igračicu jer odmah na startu gubi svoj servis. Kromačeva koristi odmah i drugu break loptu u meču i vodi sa 1:0. Do potvrde prednosti oduzetog servisa dolazi bez izgubljenog poena i vrlo brzo vodi sa 2:0. Nakon toga igračice drže početne udarce u naredne dvije igre, a onda Mrdeža opet gubi svoj početni udarac i Kromačeva vodi sa 4:1 uz dva breaka prednosti i treći set je vrlo blizu.

Istina, Hrvatica je vratila jedan izgubljeni servis, da bi odmah potom dozvolila Kromačevoj da stigne do 5:2 iskoristivši drugu break loptu i da servira za drugi set. Međutim, u ovom meču serviranje i nije bilo neka naročita prednost pa je tako osmi gem opet otišao protiv servisa. Mrdeža je smanjila na 5:3 i ostala u setu. I ne samo to, nakon velike borbe uspjela je zadržati svoj servis i smanjiti na samo gem zaostatka. No, nije to bilo sve, vratila je Mrdeža i drugi break i poravnala na 5:5 i bila u psihološkoj prednosti nakon tri uzastopna osvojena gema.

Međutim, opet je sebi zakomplicirala život i Ruskinja je sa dva vezana gema stigla do izjednačenja u setovima. Srećom, bilo je to sve od ove sedamnaestogodišnje tenisačice jer Tereza Mrdeža treći set osvaja za 31 minutu bez izgubljenog gema i ulazi u drugo kolo kvalifikacija gdje će joj protivnica biti 23 godišnja Izraelka Julija Gkuško, trenutno 177. igračica svijeta. Njihov meč na rasporedu je kao treći iza ponoći po hrvatskom vremenu na terenu broj 11.

Australian Open žene kvalifikacije 1. kolo : Tereza Mrdeža (Hrvatska) - Irina Kromačeva (Rusija) 6:3, 5:7, 6:0  

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.