Hopman Cup: Srbija pobijedila Italiju, navijači srušili ogradu koja je pala Đokoviću na nogu!

Ponedjeljak, 31. prosinca 2012. 09:43 Napisao/la  I. M.

Nakon savršenog nastupa Novaka Đokovića dogodio se i manji incident, popustila je ograda od naleta navijača i pala je Đokoviću na nogu. Srećom najbolji tenisač svijeta osim šoka nije imao nikakve druge posljedice od ovoga nesretnog događaja

Novak Đoković
Novak Đoković Foto: PIXSELL

Treći dan Hopman Cupa donio je samo jedan meč, između prvog nositelja skupine Srbije i trećeg nositelja Italije koji je trebao biti teniska poslastica, no pretvorio se u jednosmjernu ulicu i srpsku dominaciju, koja je narušena porazom bez posljedica u mješovitim parovima. Kada u jednom danu imate prigodu vidjeti tri Grand Slam pobjednika meč ne bi trebao biti slab, pa ipak dvoboj pobjednica Roland Garrosa Ane Ivanović i Francessche Schiavone bio je sve samo ne neizvjestan. Ana je do prvoga seta došla bez izgubljenog gema nakon samo 27 minuta iako je već u prvome gemu morala spašavati dvije break lopte. Igrala je Ana kao u najboljim danima kada je bila prva igračica svijeta, kako je i sama priznala nakon meča uživala je na terenu. U drugom je setu ipak bilo nešto neizvjesnije. Nakon sedam uzastopnih gemova napokon se Talijanka "upisala na semafor" i sve je teklo u skladu sa servisom do 4:3 iako je u tome sedmom gemu Schiavone stigla prva do break lopte, a onda je  najprije Ivanović napravila break za 5:3, potom je izgubila svoj servis, propustivši dvije meč lopte, da bi meč zaključila novim breakom u meču, iskoristivši četvrtu meč loptu  i za samo 70 minuta stigla do uvodne pobjede.

Rezultati
Drugo kolo, skupina A: Srbija (1) - Italija (3) 2:1 (Ana Ivanović - Franxesca Schiavone 6:0, 6:4, Novak Đoković - Andreas Seppi 6:3, 6:4, Đoković/Ivanović - Seppi/Schiavone 6:7 (4), 4:6)

Novak Đoković promijenio je kontinente i nije se stigao niti naspavati, a kamoli prilagoditi na australsko vrijeme. Đoković je iz Abu Dhabija stigao svega 12 sati prije no što je morao na teren protiv Andreasa  Seppija. Talijan koji je u nekoliko navrata u karijeri pokazao da zna igrati protiv prvoga tenisača svijeta i koji se nalazi na poziciji 23. mjestu ATP ljestvice na početku susreta djelovao je impresionirano. Đoković je osvojio prvih sedam poena u meču, a onda iskoristio treću break loptu za 2:0, a nakon što je dozvolio dva izjednačenja Đoković je nakon 12 minuta već vodio sa 3:0. Seppi je došao do break lopte u sedmoj igri ali je nakon maratonskog gema iskoristio šestu gem loptu i poveo sa 5:2. Na kraju je set mirno priveo kraju sa 6:3 nakon 42 minute ne pretjerano brilijantne igre uz 13 meprisiljenih pogrešaka prvoga igrača svijeta.

U prva četiri gema drugog seta serveri su držali svoje početne udarce a onda je Đoković ubacio u brzinu više, stigao do dvije break lopte nakon čega je Seppi napravio dvostruku pogrešku i prvom tenisaču svijeta poklonio break za 3:2. Posve neočekivano u osmoj igri Đoković je najprije napravio drugu dvostruku pogrešku pa onda pobacao neke lopte u aut omogućivši prve dvije break lopte u setu spasio ih je međutim odmah potom je Talijanu dozvolio i treću priliku da mu oduzme servis. Nakon šestog asa uslijedila je šesta neprisiljena pogreška u gemu za četvrtu Seppijevu break loptu no na kraju je iskoristio svoju prvu prednost i poveo sa 5:3, a onda je u slijedećem gemu na Talijanov servis on stigao do dvije meč lopte koje je propustio realizirati pa je bio primoran servirati za meč i pobjedu Srbije nad Italijom. To je učinio bez izgubljenog poena, iskoristio treću meč loptu i nakon sat i 24 minute oigurao pobjedu Srbije i prije nastupa mješovitih parova. Nakon savršenog nastupa dogodio se i manji incident, popustila je ograda od naleta navijača željnih autograma i fotografiranja, pala je Đokoviću na nogu, no srećom najbolji tenisač svijeta osim šoka nije imao nikakve druge posljedice od ovoga nesretnog događaja.

Iako mix ni o čemu nije odlučivao bilo je zanimljivih poena i poteza. Prvi su do breaka stigli Talijani oduzevši servis Ani Ivanović za 2:1, no njihova je prednost bila kratkog daha jer je odmah svoj početni udarac izgubila Schiavone i sve se vratilo u normalu na 2:2. Nakon toga svi su držali svoje servise i logično se došlo do tie breaka u kojemu do mini breaka najprije dolaze Talijani za 3:1 ali Đoković reternom vraća sve na početak i na promjenu strana ide se sa 3:3. Posve neočekivano Đoković je izgubio dva svoja servisa u tie breaku i omogućio protivnicima tri set lopte kod 6:3. Prvu set loptu spasio je Đoković ali je drugu asom realizirao Seppi za 7:4.

Dtigla je Srbija do tri break prilike u trećoj igri drugoga seta, a drugu je lobom preko  Seppija iskoristio Đoković za vodstvo 2:1. No odmah potom Đoković je talijanskoj kombinaciji omogućio čak četiri vezane break lopte. Iskoristili su već prvu kada je Seppi dobitnim lobom uzvratio Đokoviću i poravnao na 2:2. Dvostrukom pogreškom Ana Ivanović donijela je dvije mečlopte Talijanima u desetoj igri. Iskoristili su prvu i stigli do utješne pobjede,


Copyright © SportCom.hr :: Dizajn i izrada StudioIT