Goran Ivanišević i Patrick Rafter repriziraju u Umagu finale Wimbeldona iz 2001.

Utorak, 26. veljače 2019. 13:03 Napisao/la  SC
Dragan Pujas, Goran Ivanišević, Tomislav Poljak, Arlen Brozić i Antonija Mandić na današnjem predstavljanju
Dragan Pujas, Goran Ivanišević, Tomislav Poljak, Arlen Brozić i Antonija Mandić na današnjem predstavljanju Foto: Neven Jurjak

Jubilarno 30. izdanje Plava Laguna Croatia Opena Umag koje će se održati u Umagu od 12. do 21. srpnja, pružit će posjetiteljima jedinstveni užitak u jednom od najvećih sportskih događaja u hrvatskoj povijesti.

Tradicionalni egzibicijski meč održat će se u srijedu 17. srpnja, a odigrat će ga Goran Ivanišević i Patrick Rafter čime će jubilarno izdanje umaškog turnira gledateljima omogućiti reprizu legendarnog finala Wimbeldona iz 2001. godine „uživo“.

Meč koji je urezan duboko u sjećanja svih ljubitelja tenisa i sporta u cijelom svijetu, posebno hrvatskih fanova koji su s Goranom prošli to iskustvo 2001., oživjet će na terenu umaškog ATP stadiona koji danas i nosi Goranovo ime.

Revanš je to koji će svim posjetiteljima omogućiti da ožive uspomene na Goranov četvrti finale najprestižnijeg svjetskog turnira i konačni uspjeh kojim se upisao u povijesne knjige, ali i osvojio srca milijuna fanova diljem svijeta.

- Ovo mi je ispunjenje sna, jedva čekam da napokon u Hrvatskoj odigram taj meč još jednom. Veliko hvala Patricku koji će samo zbog ovog meča doći iz Australije. Hvala i Umagu i svim ljudima koji su nam ovo omogućili, vjerujem da će svi uživati u ovom revanšu, istaknuo je Goran Ivanišević.

Iako ga se u Hrvatskoj pamti ponajviše zbog tog meča, sportski životopis Patricka Raftera izuzetno je bogat.

Bivši prvi igrač svijeta, dvostruki osvajač US Opena (1997. i 1998.) te dvostruki finalist Wimbledona godinama je bio jedan od najpopularnijih igrača na ATP Touru.

Godinu dana mlađi od Gorana, i danas je vrlo aktivan u svijetu tenisa, posebice kroz pomoć i savjetovanje mladih australskih tenisača.

- Goran je moj veliki prijatelj i jako se veselim dolasku u Hrvatsku, među njegovu publiku. Već nekoliko godina pokušavamo uskladiti raspored kako bih upoznao hrvatske ljepote te posebnost umaškog turnira o kojem se na Touru toliko priča. Drago mi je da smo ove godine uspjeli ovo ostvariti stoga jedva čekam meč u srpnju, izjavio je Patrick Rafter.

18 godina nakon finala u All England Clubu, 18 godina nakon jedne od najvećih priča u povijesti Wimbledona u kojoj je 125. igrač svijeta ispunio svoj životni san, svi će posjetitelji imati priliku uživo prisjetiti se emocija koje je taj meč izazvao.

- Privilegirani smo što ćemo imati priliku ugostiti ovakvu spektakularnu egzibiciju. Naporno smo radili da ovo postane stvarnost i ne mogu dovoljno zahvaliti Goranu i Patu. Umag zaslužuje veliku proslavu za svoj 30. rođendan i uvjeren sam da ćemo se ovog izdanja turnira svi rado sjećati, rekao je Lawrence Frankopan, direktor turnira.

Plava Laguna Croatia Open Umag najznačajniji je i najdugovječniji sportski događaj u Hrvatskoj koji iz godine u godinu privlači sve veći broj domaćih i svjetskih medija.

- Omiljena sportska priredba ove godine kreće u svoj 30. ciklus, a za nas je uvijek više od tenisa, dio tradicije Umaga kao grada sporta, ali i predvodnik trendova koji podiže ljestvicu izvrsnosti i kvalitete u svim svojim segmentima. Umaški turnir ujedno je spoj sporta, gourmeta i zabave, a u svom 30. izdanju jedna od najdugovječnijih sportskih manifestacija u Hrvatskoj koja je dala ključni doprinos međunarodnoj afirmaciji Umaga i Hrvatske kao turističke i sportske destinacije. Naši će gosti i u 30. izdanju turnira osim u sportu, uživati u ljepotama Istre, našoj gastronomskoj ponudi i izvrsnoj usluzi koju smo pripremili, izjavio je Dragan Pujas, član Uprave Plave Lagune.

Osim uzbudljivom egzibicijom velika 30. obljetnica umaškog turnira bit će obilježena i vrhunskim teniskim mečevima, raznolikim party programom te iznimnom gourmet ponudom.

Ulaznice za egzibicijski meč Ivanišević - Rafter, kao i za jubilarno 30. izdanje turnira mogu se pronaći na službenoj web stranici turnira, a sve zanimljivosti na Facebook pageu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.