Davis Cup: Franko Škugor novi izbornik, Željko Krajan izgubio povjerenje igrača

Ponedjeljak, 11. studenog 2019. 15:47 Napisao/la  SC
Franko Škugor
Franko Škugor

Franko Škugor novi je izbornik teniske reprezentacije.

Dan prije odlaska u Madrid na završni turnir Davis Cupa u kojemu Hrvatska brani naslov, Hrvatski teniski savez održao je konferenciju za medije na kojoj je predstavljen novi izbornik.

- Nisu ovo idealni uvjeti, ali igrači su s obzirom na situaciju odlučili da ja budem taj koji će voditi reprezentaciju.

U reprezentaciji su Nino Serdarušić, Borna Gojo i Nikola Mektić.

Ivan Dodig priključit će se nakon završnog turnira u Londonu. Reprezentacija za Madrid putuje u utorak.

- Nino ili Borna će sigurno biti u poziciji da će morati igrati drugi singl, promjene ćemo morati raditi. Što se Ivana tiče, ovisi o tome koliko će dugo ostati u Londonu i kako će se osjećati. Mi igrači moramo se dogovoriti tko će igrati, ali neće biti problem. Tu smo nas četvorica, rekao je Škugor.

Marin Čilić otpao je ranije, Ivo Karlović nije pozvan iako ga je bivši izbornik Željko Krajan pozvao.

Predsjednica Nikoline Babić zahvalila se dosadašnjem izborniku:

- Izbornik je izgubio kredibilitet među igračima. Ovo je sporazumno s njim dogovoreno. Dugo smo razgovarali, on je sam rekao da je sigurno bolje da ne ide u Madrid u ovoj atmosferi. Svi moramo biti u funkciji naših tenisača. Sporazumni raskid ugovora je potpisan u Hrvatskom teniskom savezu. Svaki rastanak je bolan i težak, ali iz te situacije moramo izaći uzdignute glave. Na svakoj funkciji imate određeno vrijeme i o puno situacija ovisi trajanje mandata, rekla je Babićka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.