Wimbledon: Marin Čilić ozlijeđen u finalu, Roger Federer osmi put osvojio najjači turnir

Nedjelja, 16. srpnja 2017. 16:53 Napisao/la  SC

Wimbledon, finale: Federer - Čilić 6:3, 6:1, 6:4

Marin Čilić ipak nije uspio pobijediti u finalu, bolji je bio Roger Federer koji je slavio sa 6:3, 6:1, 6:4 i osvojio je svoj osmi Wimbledon i čak 19. Grand Slam turnir u karijeri.

Federer je lakše od očekivanog svladao najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića nakon samo sat i 40 minuta igre, ali tko zna kako bi se meč razvio da se Marin nije ozlijedio.

Između gemova kod 3:0 u drugom setu za Federera, Marin se rasplakao.

Zatražio je liječničku pomoć, a najvjerovatnije radilo se o žuljevima na stopalu.

Nakon toga susret je u potpunosti otišao na stranu Federera koji je još jednom dokazao da je najveći tenisač svih vremena.

- Nikad u karijeri nisam odustajao pa nisam htio ni danas. Jako teško mi je bilo igrati, ali pokušao sam dati sve od sebe, nije bilo druge. Imao sam nevjerojatno putovanje ovdje, igrao sam najbolji tenis u životu i želim zahvaliti timu zbog svega što su mi dali. Naravno, teško mi je zbog svih navijača u Hrvatskoj. Dao sam sve od sebe, nadam se da ću se vratiti, rekao je Čilić.

Roger Federer čestitao je Čiliću:

- Marin je za mene heroj zbog svega što je izdržao na ovom turniru, rekao je Federer odmah nakon pobjede.

Wimbledon, finale: ČILIĆ - FEDERER 3:6, 1:6, 4:6

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.