Marin Čilić izborio finale ATP turnira u Londonu u kojem ga očekuje David Nalbandian

Subota, 16. lipnja 2012. 21:19 Napisao  Milan Kosanović

Polufinale: Marin Čilić (Hrvatska) - Sam Querrey (SAD) 6:3, 3:6, 6:3

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić pobjedom na Amerikancem Samom Querreyem plasirao se u finale 711 tisuća eura vrijednog turnira u Londonu. Čilić se na taj način revanširao Amerikancu u ime sunarodnjaka Ivana Dodiga kojeg je Querrey izbacio s turnira u četvrtfinalu. U drugom polufinalnom susretu Argentinac David Nalbandian slavio je protiv bugarskog tenisača Dimitrova rezultatom dva naprema nula u setovima.

Podsjetimo Marin Čilić trenutno se nalazi na 25 mjestu ATP ljestvice odnosno 14 mjesta ispred svog protivnika u finalu Davida Nalbandiana koji trenutno zauzima 39 mjesto.

Marin Čilić nakon plasmana u svoje prvo finale na travnatoj podlozi u nedjelju će pokušati ostvariti i još jedan podvig - osvajanje svog prvog turnira na travnatoj podlozi.

ATP turnir London, polufinale: Marin Čilić (Hrvatska) - Sam Querrey (SAD) 6:3, 3:6, 6:3

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.