Karlović u 1. kolu Australian opena eliminirao "crnu mačku" Melzera

Ponedjeljak, 16. siječnja 2012. 14:34 Napisao/la  I. Milatić

Karlović - Melzer 7:6 (3), 7:5, 6:4. Dobitna statistika bila su 24 as servisa, 75% osvojenih poena na prvom servisu te 43% na drugom, sveukupno 110 prema Melzerovih 96

Ivo Karlović plasirao se u drugo kolo Australian Open svladavši Jurgena Melzera 7:6 (3), 7:5, 6:4. Nije bilo lako najvišem tenisaču svijeta nakon što je saznao ishod ždrijeba Australian Opena. Prva prepreka bio mu je 31-godišnji Austrijanac Jurgen Melzer, čovjek s kojim se do sada sastajao četiri puta i protiv kojega nije osvojio niti set. No sve se promijenilo prvoga dana prvog Grand Slama sezone. Karlović nije osvojio samo jedan nego i sva tri seta i uvjerljivo prošao u drugu rundu izbacivši 31. nositelja sa 7:6 (3), 7:5, 6:3.

Prvi set bio je toliko tipičan za Karlovićevu igru. Igralo se bez breaka iako je jedinu prigodu za oduzimanje servisa imao Melzer pri rezultatu 4:4. Kada to nije iskoristio logičan slijed bio je tie break kojega je puno mirnije i kvalitetnije odigrao "Div sa Šalate" za konačnih 7:3. Druga je dionica bila sušta suprotnost prvoj. Prepuna obrata i obostranih prigoda. Prva prijetnja bila je Melzerova kada je kod 3:3 stigao do izjednačenja na Karlovićev početni udarac. Prvi je break napravio 33-godišnjak iz Zagreba za 4:3, no već u narednoj igri izgubio je prednost. Kod 5:5 hrvatski Davis Cup reprezentativac radi novi break no nakon njega zadržava servis i vodi 2:0

Melzer se nije niti pribrao a već je zaostajao 4:0 u trećem setu uz dva breaka zaostatka.Činio se logičan krajnji scenarij, no Austrijanac se odlučio "probuditi" na zalasku meča i pokušati vratiti u susret. Stigao je do 4:3 i 30:30 na Karlovićev servis. Kada je Karlović napokon poveo sa 5:3 iskoristio je četvrtu meč loptu na Melzerov servis. Dobitna statistika bila je 24 as servisa, 75% osvojenih poena na prvom servisu te 43% na drugom, sveukupno 110 prema Melzerovih 96.Karlovića u 2. kolu čeka bolji iz susreta Argentinca Carlosa Berlocqa i Nizozemca Jesse Huta Galunga.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.