Jannik Sinner pobijedio Novaka Đokovića, Talijan se nije previše radovao

Nedjelja, 13. listopada 2024. 18:45 Napisao/la  SC
Jannik Sinner
Jannik Sinner

Jannik Sinner pobijedio je Novaka Đokovića u finalu ATP Masters 1000 turnira u Šangaju, sedmim naslovom ove sezone potvrdio status vodećeg svjetskog tenisača.

Talijan se nije previše veselio pobjedi:

- Ljudi misle da s pobjedama i uspjesima problemi nestaju, ali to nije istina, jer sam i dalje u situaciji u kojoj jesam. Očito nije ugodno i volio bih da nisam u ovoj poziciji u kojoj se trenutno nalazim izvan terena, kazao je Talijan.

Kao što je poznato, Sinner je bio pozitivan na testiranju, oslobođen je krivice jer je uspio dokazati da je mikro količina metabolita, nedopuštenog anaboličkog steroida klostebola, koja je pronađena u dva navrata u njegovom uzorku, unijeta tijekom masaže kremom koja je sadržavala zabranjenu supstancu.

Neovisno sudbeno vijeće oslobodilo je Sinnera odgovornosti i izreklo mu blagu kaznu, oduzevši mu bodove osvojene u Indian Wellsu, na turniru na kojem je dao dva pozitivna uzorka.

Svjetska antidopinška agencija (WADA) u rujnu je priopćila da će se žaliti na odluku neovisnog suda i tražiti Sinnerovu suspenziju na razdoblje do dvije godine.

Sinner je osigurao poziciju najboljeg tenisača svijeta na kraju godine, u ponedjeljak će imati čak 4800 bodova više od drugoplasiranog Carlosa Alcaraza.