FINALE WIMBLEDONA Marin Čilić: Imam mogućnosti doći do pobjede protiv Federera

Subota, 15. srpnja 2017. 09:50 Napisao/la  SC

Iako je meč protiv Fesdera veliki izazov, koncentracija je na igri. Ne zamišljam previše o stvarima sa strane, kaže Čilić

Marin Čilić u finalu Wimbledona igra protiv Rogera Federera.

Svjetska priča postao je hrvatski tenisač koji igra finale najvećeg turnira na svijetu protiv najboljega igrača svih vremena, u pohvalama prednjače engleski mediji:

- Presretan sam, fenomenalan je turnir iza mene. Mislim da mi je igra na odličnoj razini, funkcionira jako dobro, od sevisa preko returna do kretanja. To mi daje veliko samopuzdanje za finale. Iako je meč protiv Fesdera veliki izazov, koncentracija je na igri. Ne zamišljam previše o stvarima sa strane, što mi daje mogućnost da dam sve od sebe, kaže Čilić koji je Federera pobijedio jednom u sedam međusobnih mečeva:

- Ovdje sam prošle godine  bio  jako blizu, samo jedan poen do pobjede! Taj meč može mi pomoći u pripremi za finale, igra mi je na visokoj razini. Da bi netko pobijedio Federera taj mora imati jake udarce i odličan servis, takav da ga može ozlijediti. Imam mogućnosti doći do pobjede, smatra Čilić.

U Međugorju se priprema novo veliko slavlje nakon osvojenog US Opena:
 
- Vjerujem da će i ovog puta biti tako nešto. Ovdje su mi braća, doći će ih još na finale, nadam se da ćemo se zajedno veseliti, najavluje Čilić.

- Ništa u životu nisam tako emotivno proživljavao kao ovaj meč. Svi su mislili da će to biti lagano za Marina, jer je bio favorit, ali znao sam da će biti vrlo, vrlo teško jer ovo je velik turnir. Njegov je životni san osvojiti Wimbledon. Nadam se da ćemo u finalu gledati Marina u istom ovakvom izdanju, punog energije i samopouzdanja, i nadam se dobru, kazao je otac Zdenko.

Kakva bi svjetska priča bila tek nedjeljno slavlje Međugorju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.