Antonio Veić u borbi za glavni ždrijeb Australian Opena

Utorak, 10. siječnja 2012. 21:27 Napisao/la  I. Milatić

Antonio Veić, 23-godišnji Lošinjanin, u 1. kolu će igrati protiv Kolumbijca Roberta Faraha, 230. tenisača svijeta u singlu

U noći sa utorka na srijedu započinju kvalifikacije za Australian Open u muškoj konkurenciji. Jedini hrvatski predstavnik u muškom dijelu kvalifikacija je Antonio Veić, 23-godišnji Lošinjanin u 1. kolu će igrati protiv godinu dana starijeg Kolumbijca Roberta Faraha, 230. tenisača svijeta u singlu i 78. u paru.Veić je u proteklom tjednu izgubio 16 pozicija te je sada 173. na ATP listi, a ovo će mu biti četvrto pojavljivanje u Melbourneu. 2009. i 2011. izgubio je u 2. kolu kvalifikacija, a 2010. prošao je kvalifikacije i potom jedno kolo glavnog ždrijeba prije nego što je u 2. kolu izgubio od Gaela Monfilsa.
Farah je prošle godine jedini put nastupio i ispao u 2. kolu kvalifikacija nakon što je u 1. kolu porazio Japanca Goa Soedu, prvog nositelja ovogodišnjih kvalifikacija. Kolumbijcu će ovo biti prvi pojedinačni meč u ovoj sezoni.Pobjednik tog susreta, koji je na rasporedu u srijedu u ponoć po hrvatskom vremenu, u 2. kolu će igrati protiv Srbina Dušana Lajovića ili 27. nositelja Mattea Viole.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.