OI Hrvatski rukometaši saznali protivnike u kvalifikacijskom turniru

Ponedjeljak, 27. siječnja 2020. 19:26 Napisao/la  SC

Plasman na Olimpijske igre ostvarit će po dvije prvoplasirane reprezentacije u trima kvalifikacijskim skupinama

OI Hrvatski rukometaši saznali protivnike u kvalifikacijskom turniru

 

Hrvatska rukometna reprezentacija od 17. do 19. travnja igra kvalifikacijski turnir za plasman na Olimpijske igre u Tokiju, euopski doprvaci igraju u skupini s domaćinom Francuskom, Portugalom i Tunisom.

Evo skupina:
Skupina 1 (Norveška): Norveška, Brazil, Čile, Južna Koreja
Skupina 2 (Francuska): Francuska, Hrvatska, Portugal, Tunis
Skupina 3 (Njemačka): Njemačka, Švedska, Slovenija, Alžir

S obzirom na odnose u svjetskom rukometu, Hrvatska je upala u najtežu skupinu.

O snazi francuskog rukometa ne treba ništa posebno pisati, Francuzi su domaćini skupine i nije teško pretpostaviti kako će igrati u kvalifikacijama nakon što su ispali u skupini na netom završenom Europskom prvenstvu.

Portugal se prometnuo u najugodnije iznenađenje Europskog prvenstva, dugogodišnje ulaganje u portugalski rukomet polako dolazi na naplatu.

Tunis je poražen u finalu netom završenog afričkog prvenstva od Egipta, Hrvatska ima neugodnih iskustava s tuniskom reprezentacijom.

Plasman na Olimpijske igre ostvaruju po dvije prvoplasirane reprezentacije u trima kvalifikacijskim skupinama, prema rejtingu iz Skupine 2 najbolje su Francuska i Hrvatska, ali nije floskula da danas svi igraju rukomet.

Osim domaćina Japana, na Olimpijske igre plasirali su se Danska, Bahrein, Španjolska, Egipat i Argentina.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.