Mateo Kovačić: S Mandžukićem više ne razgovaramo o utakmici finala Lige prvaka

Četvrtak, 08. lipnja 2017. 20:09 Napisao/la  SC

Naravno da se nije lako izboriti za mjesto,i jer je to momčad koja je dvije sezone zaredom bila europski prva, kaže Kovačić o statusu u Real Madridu


Mateo Kovačić priključio se pripremama reprezentacije nešto kasnije zbog finala Lige prvaka, otkrio kako se osjećao nakon pobjede protiv Juventusa.

- Drago mi je da smo mi slavili, iako sam ja bio na klupi sudjelovao sam u tome. Žao mi je Mandže i Juventusa, ali takav je nogomet, ne mogu svi dobiti. Sada idemo dobiti  Island i ostvariti veliku bodovnu prednost, rekao je Kovačić i objasnio da je finale zabranjena tema u razgovorima s Marijom Mandžukićem.

- Poštujemo se maksimalno, tu nema zadirkivanja, to je profesionalnost. Mi se družimo i ovako, ali o tome više ne razgovaramo, govori Kovačić.


Protekle sezone Kovačić je potvrdio kvalitete zbog kojih je doveden u Madrid:

- Druga sezona je bila puno bolja, prošao sam pripreme s ekipom. Naravno da se nije lako izboriti za mjesto,i jer je to momčad koja je dvije sezone zaredom bila europski prvak, ali mislim da je ova sezona bila pozitivna i sretan sam zbog toga, naglašava Kovačić.

Island?

- Island je dobra i čvrsta ekipa. Vidjeli smo to na Maksimiru, ali i prije toga kada smo igrali s njima. Ali mi smo spremni psihički i fizički, imamo fenomenalnu ekipu i mislim da to ne bi trebao biti preveliki problem, govori Kovačić koji će vjerojatno zauzeti upražnjeno mjesto Ivana Rakitića:
 
- Raketa je vrhunski igrač i profesionalac i falit će nam na utakmici. Ali koga nema bez njega se može. Ima nas puno koji to možemo nadomjestiti. Tek smo jednom trenirali, vidjet ćemo u sljedeća dva dana što će izbornik odlučiti, završio je Kovačić.