Lino Červar: Trebamo izbornika koji ima viziju i koji ne sjedi na dvije stolice

Četvrtak, 25. siječnja 2018. 18:02 Napisao/la  SC
Lino Červar
Lino Červar

 Lino Červar obratio se javnosti dan nakon poraza od Francuske, hrvatska rukometna reprezentacija nije se plasirala u polufinale Europskog prvenstva iako se najavljivala čak i zlatna mdealja:

- Prvo što bih htio reći da kada smo se okupili i kada smo saznali ždrijeb rekli smo da je naša želja i naš cilj bio borba za medalju. Nakon toga smo razgovarali da je to sve moguće ako i sve bude u redu s Duvnjakom. Dogodile se njegova ozljeda, a ono što smo odmah zauzeli stav je da smo pokušali sa svim svojim snagama nastaviti ići prema cilju i bez kapetana koji je naš najbolji igrač. Mogu vam reći odmah da okolnosti u kojima smo igrali, Zagreb i Split, ozračje koje nas je pratilo i potpora, da bi svaki sportaš htio igrati u takvom ambijentu. Bilo je fenomenalno navijanje. Prve dvije utakmice su na nas ostavile jako dobar utisak. Igrali smo atraktivno i kolektivno. Utakmicu protiv Švedske nismo odigrali, i uvijek razmišljam jesam li mogao nešto promijeniti. Zaista smo htjeli u Zagreb ići s četiri boda. Nije bilo lako odigrati utakmicu protiv Bjelorusije kada smo se vratili u Zagreb s porazom. Kasnije smo nadigrali Norvešku i to nam je diglo samopouzdanje. Zadnja utakmica protiv Francuske nije bila dobra. Ušli smo preemotivno u susret. Htjeli smo brzopleto u napadu sve riješiti, ali nije išlo. Zahvaljujem se svim u HRS-u, logistici, svima u stožeru i medijima koji su dali vjetar u leđa i potporu reprezentaciji, rekao je Červar i najavio promjene u hrvatskom rukometu:

- Moramo napraviti promjene za daljnje natjecanje. Moramo odrediti strategiju razvoja do Tokija i nakon toga. Trebamo imati strategiju i znati jasne ideje rukometa. Obavezno moramo razmišljati o klubovima i nositeljima kvalitete u Hrvatskoj. Mlade i kvalitetne igrače trebamo razvijati i izgrađivati svakodnevno u najboljim klubovima. Moramo imati uporište u našim igračima. Moramo im omogućiti razvoj i ne rasprodavati ih van te im omogućiti usavršavanje. Raditi na kampovima, regionalnim okupljanjima i brojnim međunarodnim utakmicama. Mora se iskoristiti sav trenerski i igrački potencijal u Hrvatskoj. Trebamo izbornika koji ima viziju i koji ne sjedi na dvije stolice te koji je potpuno posvećen samo tom poslu. To je moje viđenje kako bi trebali ići dalje, zaključuje Červar.

Hrvatska u petak od 15.30 protiv Češke igra za 5. mjesto.