Lino Červar: Imam ugovor za sljedeći ciklus, ali to je manje važno

Četvrtak, 25. siječnja 2018. 01:31 Napisao/la  SC

Mislim da nisam uspio dati igračima malo više mirnoće. Gubili smo lopte i to nas je koštalo, ali kad se izgubi, dio krivice snosi i trener. To je normalno, kaže Červar

Lino Červar
Lino Červar

 Hrvatska je ostala bez medalje na Europskom prvenstvu nakon poraza (27:30) od Francuske:

- Čestitam Francuskoj na fer i korektnoj igri. Ušli smo u utakmicu preemotivno, pogreške koje smo napravili na početku presudile su utakmicu. Jedina utakmica na kojoj smo zakazali bila je ona protiv Švedske i zbog nje nismo ušli u polufinale. Mislim da nisam uspio dati igračima malo više mirnoće. Gubili smo lopte i to nas je koštalo, ali kad se izgubi, dio krivice snosi i trener. To je normalno. Moram pohvaliti igrače jer su u drugom dijelu skupili snagu da se vrate utakmicu. Došli smo na taj gol zaostatka, primili dva laka gola i to je bio kraj. Teško je igrati bez Duvnjaka, rekao je Lino Červar.

O svom statusu izbornik kaže:

- Imam ugovor i za sljedeći ciklus, ali to je manje važno kao i to hoće li doći netko drugi. Treba dati podršku našim igračima i ovoj reprezentaciji, ta priča ne smije stati. Vjerujem da ćemo u Hrvatskoj naći nove ljude i da će rezultat i dalje biti tu, rekao je Červar.

Didier Dinart nastavio je niz bez poraza na velikim natjecanjima otkada je Francuska postala svjetski prvak pod njegovim vodstvom:

- Pokazali smo ozbiljnost u ovoj utakmici koju i nismo morali dobiti. Čestitam Hrvatskoj koja je protiv nas dala 120 posto i bila jako motivirana. Ja sam ponosan na svoje momke jer smo pokazali ozbiljnost. Odigrali smo onako kako smo započeli ovo prvenstvo i ja se nadam da ćemo tako igrati do samog kraja. Pohvalio bih zagrebačku publiku koja je fer navijala i zaista je bio gušt igrati u takvom ozračju, kazao je Dinart.

Na pitane zašto je odmarao Nikolu Karabatića, odgovorio je:

- Ja sam trener i ja sam tako odlučio!

- Vidjeli ste da nije bilo lako, ali nam je Hrvatska pomogla s onim pogreškama u prvom poluvremenu. Zabili smo kada je bilo bitno, u završnici utakmice kada je Hrvatska došla na samo gol razlike. Mislim da smo pokazali svoju snagu. I da, gledatelji su bili fantastični, navijali su bez uvreda, ovako ozračje samo motivira igrače, rekao je Luka Karabatić.