Ivan Čupić: Molim sve eksperte, trenere, bivše igrače i one koji vole rukomet, da nas puste na miru

Srijeda, 21. siječnja 2015. 21:03 Napisao/la  SC

Makedonci nas nisu oni ničim iznenadili. Čak mogu reći da sam očekivao i težu utakmicu. Međutim, uvjeren sam da su oni dali  svoj maksimum, nisu mogli bolje odigrati, kaže izbornik Slavko Goluža

Slavko Goluža imao je razloga za zadovoljstvo nakon pobjede protiv Makedonije i najbolje utakmice reprezentacije na prvenstvu:

- Počeli smo loše, brzopleto i mimo dogovora. Poslije smo se skupili i do kraja smo rutinski priveli susret kraju. Nije bilo lako stizati njihovu prednost, no kad smo prvi put prešli u vodstvo pojačali smo obranu i mislim da smo do kraja držali sve konce u svojim rukama i meč držali pod svojom kontrolom. U drugom dijelu smo dobro zatvorili Lazarova. Makedonci nas nisu oni ničim iznenadili. Čak mogu reći da sam očekivao i težu utakmicu. Međutim, uvjeren sam da su oni dali svoj maksimum, nisu mogli bolje odigrati. Mirko je sve branio, a iz tranzicije smo ih kažnjavali, rekao je Goluža.

Malo je proturječno da je najbolji igrač utakmice bio vratar Mirko Alilović, koji se razbranio kada je bilo najpotrebnije.

- Do sada je sve prema očekivanjima, forma mi ide uzlaznom putanjom, ide na bolje. Imao sam tešku polusezonu iza sebe, sve je dobro i ide prema planu. Bitno je da se dižemo iz utakmice u utakmicu. Ako želimo daleko, moramo pobijediti sve. U drugom krugu bit će nam lakše protiv Brazila nego Slovenije, ali njih nitko nije lako dobio. Kao papagaji ponavljamo da idemo sve bolje, što se i vidi na terenu i to je pozitivna stvar. Sad idemo protiv BiH, njima ta utakmica ništa ne znači, nama ta utakmica ništa ne znači. I zato baš treba ozbiljno krenuti u tu utakmicu da se netko ne ozlijedi, kaže Alilović.

Ivan Čupić posljednjih dana ne živi u ljubavi s predstavnicima medija, koje u pravilu izbjegava. Na konferenciji za novinare bio je vrlo izravan:

- Molim sve eksperte, trenere, bivše igrače i one koji vole rukomet, da nas malo puste na miru. Čitam da je Makedonija temperamenta i motivirana reprezentacija i slažem se s time, ali neki ljudi koji su bili u reprezentaciji znaju s koliko časti branimo svoju domovinu i apsolutno nikad neće osporiti želju da igramo za svoju domovinu i da odjenemo dres reprezentacije, poručio je Čupić jednom bivšem reprezentativcu.

Slijedi utakmica protiv BiH, koja je prestižna:

- Protiv Makedonije nisam baš puno rotirao, smatrao sam da moraju igrati oni najbolji, a hoće li protiv BiH igrati neki mlađi, to sada ne znam. Naša obveza je pobijediti. Bez obzira u kojem sastavu igrali, igrači moraju biti svjesni da je malo onih koji imaju privilegiju nositi hrvatski dres, kaže Goluža.