IGOR ŠTIMAC PROTIV ŠEFA

Iz Ćire progovara bijes zato što nije postao izbornik!

Srijeda, 14. studenog 2012. 20:53 Napisao  I. V.

Nakon što smo na HTV-u slušali one gadosti nije čudno da nema gledatelja, kaže Štimac

Igor Štimac iznio je niz argumenata zbog kojih se organizacija  revijalne utakmice treba smatrati uspjehom:

- Prezadovoljan sam utakmicom. Stalno se inzistira da trebamo pomoći našoj ligi i našim klubovima. Ima li bolje pomoći od ovakve utakmice? Utakmica je poslužila da vidimo igrače kojima je san da jednog dana postanu dio najbolje selekcije. Od početka sam u našem nogometu i znam da imamo puno veći kadar igrača od ovoga sada. Godinama su nas uvjeravali da nemamo velik izbor igrača za reprezentaciju, ja ću vam dokazati da imamo. To je zato jer stalno podcjenjujemo naše igrače, našu djecu od koje u 15. godini radimo Maradone, a u 17. godini se piše o tome kako se opijaju. Vidjeli smo dobar nogomet, čestitam selekciji igrača prve lige koji su dokazali da su opravdano pozvani na ovu utakmicu, rekao je Štimac.

- Stekao sam još bolji uvid u kadar na koji možemo računati u budućnosti. Da smo igrali protiv neke reprezentacije iz TOP-20 gledali bismo utakmicu u kojoj  se svi igrači štede. Tako je to u današnjem nogomet, nitko više ne želi igrati prijateljske utakmice. Ovako smo igrali protiv momčadi koja se nije štedjela, koja je bila čvrsta u duelima i time sam više dobio nego da smo igrali protiv neke jače reprezentacije, kazao je Štimac.

O razlozima slabog odaziva gledatelja i turobne atmosfere oko reprezentacije Štimac kaže sljedeće:

- Nakon što smo na HTV-u pred neku večer slušali one gadosti kojima je cilj da se u našem nogometu opet stvori atmosfera linča, nije čudno što nema gledatelja. To može služiti na čast onima koji omalovažavaju našu reprezentaciju, a godinama su naplaćivali usluge u našem nogometu. Ako ne žele pomoći, neka već jednom zašute. To što je moj bivši šef (Ćiro Blažević, op.a.) izgovorio van svake je pameti. Iz njega progovara  bijes zbog toga što nije postao izbornik! Mislim da svoj bijes iskazuje na pogrešan način, smatra Štimac.   

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.