Hrvoje Horvat: Moramo biti pametni i strpljivi, a obrana mora biti naše glavno oružje

Nedjelja, 22. siječnja 2023. 15:42 Napisao/la  SC
Hrvoje Horvat
Hrvoje Horvat

Kao i ranije na prvenstvu, moramo dati sve od sebe i u sljedećem susretu, rekao je Hrvoje Horvat, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije uoči dvoboja protiv Bahreina koji se igra u ponedjeljak od 18 sati.

Šansa za četvrtfinale još uvijek postoji, ali je uistinu mala prije posljednjeg kola drugog kruga tako da u Hrvatskoj sve više gledaju kako ispuniti drugi cilj, a to je deveto mjesto i osiguravanje kvalifikacija za iduće Olimpijske igre kojima je domaćin Francuska.

- Osjetio se kod nas umor u drugom poluvremenu protiv Belgije. Moramo vratiti tonus i svježinu i trebamo na pravi način izvući ovih posljednjih 60 minuta. Bahrein je nezgodan, igraju agresivnu obranu i imaju iskusnog vratara. U napadu moramo biti pametni, strpljivi i disciplinirani, a obrana 5+1 opet mora biti naše glavno oružje. Tu vidimo rješenje ove utakmice. Kako smo i prije naglašavali, idemo gol po gol i dat ćemo kao i uvijek maksimum, rekao je hrvatski izbornik Hrvoje Horvat.

Bahrein je reprezentacija koja je bila u četvrtfinalu Olimpijskih igara, finalu Azijskih igara prošle godine i treba je ozbiljno shvatiti, na ovom Svjetskom prvenstvu su najprije odigrali neodlučeno s Tunisom 27:27, zatim su nastradali protiv Danske 21:36 pa pobjedom protiv Belgije osigurali drugi krug u kojemu su pobijedili SAD 32:27 i namučili Egipat (22:26).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.