Hrvoje Horvat: Danci ne vole tučnjavu, moramo napraviti rat i dramu od te utakmice

Srijeda, 18. siječnja 2023. 00:22 Napisao/la  SC
Hrvoje Horvat: Danci ne vole tučnjavu, moramo napraviti rat i dramu od te utakmice

Hrvoje Horvat ovako je prokomentirao pobjedu protiv Maroka nakon koje slijedi utakmica protiv Danske:

- Primili smo previše golova, pogotovo u prvom poluvremenu. Ušli su nekakvi nemogući šutevi koje je zapravo jako teško braniti jer su nepredvidivi. Ali evo, veseli ova pozitiva ovih ljudi ovdje. Energija koju nam oni daju nas iznimno veseli, to je ono što nam najviše treba u ovom trenutku, puno pozitive i dobrih vibracija nosimo prema Malmöu. Sigurno da je obrana ono što će biti odlučujuće u utakmici s Dancima. No, svi segmenti protiv takvog suparnika moraju štimati. Napad mora biti dobro vođen, ciljan, strpljiv i discipliniran, da se Danci tu ne rastrče. Obrana mora biti maksimalno agresivna. Znamo da Danci baš ne vole kontakt, ne vole tučnjavu, i jednostavno moramo napraviti rat i dramu od te utakmice. Jasna stvar dai mamo plan za Dansku. Imamo mi tu neke svoje dogovore. Dobru utakmicu smo odigrali protiv Danaca u Mađarskoj na prošlom prvenstvu, tako da ćemo iz te utakmice uzeti neke stvari koje su bile dobre i probati spremiti iznenađenje dva, te se nadati da će svi segmenti igre, od golmana i obrane do napada, funkcionirati, kazao je izbornik Horvat.

Luka Cindrić odigrao je najbolju utakmicu:

- On je srednji vanjski koji igra u Barceloni, svi znamo njegove kvalitete, i kad je pravi, on je jedno veliko oružje. No ipak mislim da je ono što nam treba prava obrana protiv Danske u sljedećoj utakmici. Bez obzira na napadačko izdanje pojedinca, rekli smo da će u napadu uvijek netko iskočiti, ali obrana mora bolje. Moramo imati jači fokus na odbijene lopte, na gustoću i kontakt. Ne smijemo dozvoljavati protivniku da nam igra unutar devet metara. To su stvari koje u Malmöu trebaju štimati ako želimo imati šansu protiv Danske, poručuje Horvat.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.