Hrvatski rukometaši uvjerljivo svladali Tursku na EP-u gluhih

Petak, 18. lipnja 2021. 20:57 Napisao/la  SC
Radost prve pobjede
Radost prve pobjede Foto: Jozo Čabraja/Katal media

Hrvatski rukometaši uvjerljivo su otvorili Europsko prvenstvo za gluhe, svladali su reprezentaciju Turske rezultatom 33:12.

Najbolji strijelci naše reprezentacije bili su Tomislav Bošnjak i Bojan Crnojević s po 5 postignutih pogodaka, a igračem utakmice proglašen je Mateo Perak.

U strijelce su se još upisali Florijan Kolarić, Ilija Perak, Oliver Lušić, Pero Jukić, Jakov Kolarić, Leonardo Vučak, To Glumac, Ivan Pajić i Vedran Jakovljević

Najprije bih zahvalio Hrvatskom sportskom savezu gluhih što su uspjeli organizirati Europsko prvenstvo – to je već zlatna medalja. Dobro smo se spremili, ova prva utakmica je bila jako dobra. Pobijedili smo ih praktički već u prvih 15 minuta prvog poluvremena i onda se samo dizala ta razlika. Svi su dobili priliku igrati, svi su dali doprinos toj pobjedi i to je sigurno velika pobjeda jer nam je Turska uvijek bila žestok i opasan suparnik, rekao je izborni Mario Sirotić.

Htio bih se zahvaliti svojim suigračima jer bez njih ne bi dobio ovu nagradu. Čestitam protivnicima na dobroj igri i borbenosti, a očekujem da u daljnjoj igri budemo još bolji. Sljedeći protivnici su Francuzi s kojima smo zadnji put igrali 2014. tako da nismo upoznati s njihovom igrom, ali nikoga ne smijemo podcijeniti. Mi ćemo dati sve od sebe i nadam se da će biti dobra utakmica, kazao je Mateo Perak, igrač utakmice.

Rusija je u neizvjesnom susretu pobijedila reprezentaciju Srbije rezultatom 30:29.

Natjecanje se odvija po kružnom bod sustavu u kojem svaka reprezentacija igra protiv svake, u nedjelju igraju Turska protiv Srbije i Francuska protiv Hrvatske.

Hrvatska muška rukometna reprezentacija gluhih jedna je od najtrofejnijih sportskih ekipa u Republici Hrvatskoj s osvojenih 7 olimpijskih medalja od kojih 4 zlatne, 1 srebrna i 2 bronce.

Na Europskim prvenstvima osvojili su 4 zlata te po jedno srebro i broncu, dok na Svjetskom prvenstvu imaju osvojena 2 zlata.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.