OLIMPIJSKE IGRE 2024 Hrvatski rukometaši u srijedu prijepodne igraju protiv Njemačke, u slučaju poraza neće biti izbora u utakmicama protiv Švedske i Španjolske

Utorak, 30. srpnja 2024. 20:09 Napisao/la  SC

Nakon dva kola u Skupini A, Njemačka jedina ima dvije pobjede

Hrvatski rukometaši u srijedu prijepodne igraju protiv Njemačke, u slučaju poraza neće biti izbora u utakmicama protiv Švedske i Španjolske

Hrvatski rukometaši u srijedu od 11 sati igraju protiv Njemačke, evo kako je HRS najavio utakmicu:

Nakon teško izborene pobjede protiv Japana i poraza od Slovenije, za hrvatsku mušku seniorsku reprezentaciju svaki susret koji dolazi u Parizu je odlučujući.

Pobjeda ih približava četvrtfinalu, poraz skoro miljama udaljava od toga cilja. Njemačka je dakle, prva na tom putu, a ona je do sada u našoj skupini jedina upisala dvije pobjede. Dobiti Njemačku imalo bi višestruku vrijednost za nas, ali i cijelu skupinu.

Njemačka je u prvom kolu za mnoge pomalo iznenađujuće dobila Švedsku 30:27. Sjevernjaci su inače, smatrani za najvećeg favorita skupine. Nakon toga, “pregazili“ su Japan 37:26 i sada Hrvatsku dočekuju puni samopouzdanja, a baš toga nedostaje našoj izabranoj vrsti.

Ono što nas ipak može ohrabriti jest činjenica da smo ih dobili u dva posljednja susreta. U Kolnu na Europskom prvenstvu bilo je 30:24, a dva mjeseca poslije na olimpijskim kvalifikacijama u Hannoveru slavili smo s 33:30. U oba susreta, Hrvatska je izgledala moćno, dominantno, razigrano.

Na EURU je Dominik Kuzmanović imao čudesan dan s 22 obrane, na olimpijskim kvalifikacijama do pobjede nas je vukao Ivan Martinović sjajnim izdanjem s osam pogodaka.

Ni Hrvatska ni Njemačka nisu mnogo mijenjale sastave u odnosu na te susrete. Na njemačkim vratima i dalje su Andreas Wolff (33 god., THW Kiel) te mladi David Spath (22 god., RN Lowen). Izvrsna je to kombinacija iskustva i mladosti koja se odlično nadopunjuje.

Na lijevom krilu su Lukas Mertens (28 god., SC Magdeburg) kao prvi izbor i Rune Damke koji je prijavljen naknadno nakon što se ozlijedilo jedino izvorno desno krilo Tim Hornke.

Crtu njemačkog sastava drže kapetan Johanes Gola (26 god., Sg Flensburg – Handewitt) i Janik Kolbacher (29 god., RN Lowen). To su jako važni kotačići u igri njemačke reprezentacije i zaustaviti dotok lopte do njih, može biti pola obavljenoga posla. U suprotnom, prime li loptu, to su pogodak ili sedmerac, a najčešće uz to ide i isključenje.

Vanjska linija te ekipe je dosta mlada. Predvode je Juri Knorr (24 god., RN Lowen) i Julian Koester (24 god., VfL Gummersbach). Samo godinu dana stariji je Luca Witzke (25 god., DHfK leipzig) koji se ovdje pretvorio u važnog igrača sredine terena te desni vanjski Rennars Uscins (22 god., TSV Hannover – Burgdorf). Iskustvo donose Kai Hafner (33 god., THW Kiel) te Christoph Steinert (34 god., HC Erlangen).

I za kraj, spomenimo još jednog i to najmlađeg igrača u Njemačkoj.

To je Marko Grgić.

On je sin nekadašnjeg igrača Zagreba, rođen je i odrastao u Njemačkoj.

Nikada nije bio ni u jednoj hrvatskoj reprezentaciji.

Igra na poziciji lijevog vanjskog, a može po potrebi i na krilo.

Član je Erlangena. Ima samo 20 godina, a otkriće je njemačkog izbornika Alfreda Gislassona.

Hrvatska je s Njemačkom igala mnogo puta. U službenim susretima imamo sjajan učinak. Naime, u 14 susreta pamtimo 10 pobjeda, jedan remi i imamo samo tri poraza. Bilo bi sjajno nastaviti taj veliki, briljantni niz.

Inače, nakon dva kola u Skupini A, Njemačka jedina ima dvije pobjede.

Po jednu su upisale reprezentacije Španjolske, Švedske, Slovenije i Hrvatske.

Svaka nova pobjeda jako nas približava Lilleu gdje će se igrati susreti nokaut faze, a poraz dovodi u situaciju da do kraja morate dobiti sve (pogledajte OVDJE)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.