EP U RUKOMETU

Hrvatska pokleknula pred Srbijom u polufinalu

Petak, 27. siječnja 2012. 22:01 Napisao  Milan Kosanović

Hrvatski rukometaši poraženi su od Srbije pred 22 tisuće gledatelja usred Beograda (26:22) nakon lošeg drugog poluvremena u kojima izabranicima Slavka Goluže ništa nije polazilo za rukom. Marko Kopljar jedina svjetla točka sa sedam postignutih pogodaka

Srbija – Hrvatska 26:22 (13:14)

Beogradska Arena. Gledatelja: 15000. Suci: Lazaar i Reveret (obojica Francuska).

SRBIJA: Marjanac, Šešum, Vujin 6, Nikčević 4, Manojlović 1, Toskić 3, Stanić (11), Ilić 8, Marković, Prodanović 1, Stojković, Beljanski, Vučković, Čutura 1, Stanković 2, Nenadić.

HRVATSKA: Balić 2, Duvnjak, Lacković 3, Kopljar 7, Vori 4, Gojun, Losert, Horvat 1, Vuković, Batinović, Bičanić, Buntić 1, Alilović (8), Čupić 3, Musa, Ninčević 1.

Sedmerci: Srbija 4 (4) , Hrvatska 2 (2) . Isključenja: Srbija 6 , Hrvatska 4 minute .

Hrvatska reprezentacija izgubila je povijesnu utakmicu te propustila plasirati se u finale Europskog prvenstva u Srbiji. Domaćin predvođen Momirom Ilićem te sjajnim vratarom Darkom Stanićem slavio je s uvjerljivih 26:22, a puna Beogradska Arena gromoglasno je proslavila veliku pobjedu koja će se prepričavati generacijama. Nakon sjajnog prvog poluvremena, Hrvatska je u drugom dijelu zaigrala neprepoznatljivo i nepovezano.  Nakon samo jedne obrane u prvom poluvremenu, u drugom se razbranio Darko Stanić, a Dalibor Čutura u 42. minuti zabio je za najveće vodstvo na utakmici 19:16.

Noćna mora za izbornika Slavka Golužu nastavila se i u sljedećim minutama, suci su Srbima dozvoljavali nešto duže napade što oni koriste te preko Rajka Prodanovića u 46.minuti u potpunosti preuzimaju konce igre te odlaze na velika četiri pogotka razlike. Raspoloženi Marko Kopljar bio je jedina svijetla točka u dresu hrvatske reprezentacije, ali on sam nije mogao protiv raspoloženih Ilića i Vujina koji u sljedećim minutama nemilice pune mrežu nemoćnih Alilovića i Loserta. Utakmica je konačno prelomljena u 53.minuti kada Momir Ilić svojim osmim golom postavlja nedostižnih 25:20.

U prepunoj Beogradskoj Areni pred 22 tisuće ljudi Ivan Čupić probio je led te doveo Hrvatsku u vodstvo, Srbija je odgovorila preko Momira Ilića, a potom je uslijedila izjednačena borba gol za gol. U užarenoj atmosferi mladi Marko Kopljar  u 23. minuti dovodi Hrvatsku u prvo osjetnije vodstvo, na semaforu je stajalo 9:11. Izbornik Slavko Goluža pozvao je minutu odmora, kauboji su imali napad za plus tri, no dvije minute kasnije Arena je ponovno bila na nogama nakon izjednačujućeg gola Ivana Stankovića. 

Hrvatska je na terenu izgledala bolje, no nedostajao je dodatni korak, a upravo on je i napravljen u 29.minuti kada raspoloženi Marko Kopljar para mrežu nemoćnog Dragana Marjanca za novih plus dva. Srbija je do poluvremena uspjela tek smanjiti rezultatski zaostatak, a Beogradska arena naglo je utihnula.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.