HRVATSKA - NJEMAČKA Željko Babić: Procijenit ćemo što je najbolje za Duvnjaka

Četvrtak, 19. siječnja 2017. 11:20 Napisao/la  SC

Njemačke je  u ovom trenutku  u maloj prednosti, no u jednoj utakmici je sve moguće, kaže izbornik rukometne reprezentacije

Hrvatska rukometna reprezentacija u petak (17.45) igra protiv Njemačke utakmicu koja odlučuje o prvom mjestu u skupini:

- Sinoć sam pripremio utakmicu. Imamo problema u momčadi s ozljedama još od priprema. Domagoj već tri mjeseca ima problema sa skakačkim koljenom. Dogodilo se i to da su se spojile dvije utakmice na početku turnira i koljeno se iritiralo. Procijenit ćemo između ostalog što nam je najbolje po pitanju Domagoja, jer kada se tetiva upali teško se može smiriti, a nadamo se da ćemo igrati još četiri utakmice poslije Njemačke. Bez obzira na to, vjerujem da Hrvatska može odigrati dobru utakmicu protiv Njemačke iako smatram da su u ovom trenutku oni u maloj prednosti, no u jednoj utakmici je sve moguće, kaže izbornik Željko Babić pred utakmicu protiv europskih prvaka.

Njemačka se u zadnje dvije godine izuzetno pojačala a predvođena je iskusnim trenerom Dagurom Sigurdssonom.

 Osvojili su naslov na Europskom prvenstvu u Poljskoj prošle godine i brončanu medalju na Olimpijskim igrama u Riju.
 
 - Dobra momčad ima više odličnih komponenti. Imaju vratara Wolfa koji radi razliku i sigurno im je donio zlato u Poljskoj. Individualno su jaki i takva je cijela njemačka liga. Odlični šuteri s dobrim kretanjem, izvrsnim protokom lopte i ne dozvoljavaju prekid. Obrana 6-0 koja igra na blok. Na njihov napad s brzim protokom lopte mi ćemo probati s našom obranom 5-1, rekao je Babić.

- Ovo je nova Njemačka koja je sa Sigurdssonom postala jako ozbiljna reprezentacija što i rezultati pokazuju. Očekujem pravu utakmicu. Za to se spremamo i treniramo. Kreću prave utakmice i napokon ćemo vidjeti gdje smo. Nismo još uvijek dali 100% od sebe. Dobro ćemo se spremiti i krenuti jako. Njemačka je puna dobrih igrača. S našom 5-1 obranom možemo zaustaviti njihov protok lopte. Uglavnom su naučeni na 6-0 obranu, tako da ih naša 5-1 uz potporu golmana može namučiti, smatra Jakov Gojun.

- Kao momčad ne razmišljamo o Parizu ili Montpellieru, radije bi riješili tu zadnju utakmicu pa da onda vidimo. Ne kalkuliramo ništa. Nisam zadovoljan prvim poluvremenom protiv Čilea, imao sam nekih grešaka, ali u cjelini sam zadovoljan. Puno smo trčali. Malo nas je iznenadila njihova obrana, ali sve u svemu sam zadovoljan. Spremni ćemo dočekati Njemačku, kazao je Lovro Jotić.