HRVATSKA PROTIV FRANCUSKE Goran Perkovac: Danas nema toliko taktičkog nadmudrivanja kao nekad, ali ako ne možeš trčati, nemaš što očekivati!

Srijeda, 17. siječnja 2024. 11:57 Napisao/la  SC

Hrvatski rukometaši prvu utakmicu u drugom krugu u četvrtak igraju protiv Francuske

Goran Perkovac
Goran Perkovac

Hrvatski rukometaši u četvrtak prvu utakimicu u drugom krugu natjecanja u Kolnu igraju protiv Francuske:

- Francuzi igraju odlično, razbili su Njemačku, što je jako teško. Igraju jako pokretljivo i čvrsto u obrani, brzo u tranziciji, ali će trebati pokazati puno mišića da dobiju i nas. To nije Francuska koja je bila nekad kada su imali Omeyera koji nas je uništavao. Sada je situacija drugačija, profil je nešto drugačiji. Mi smo skroz nova reprezentacija i te neke stvari ne treba uspoređivati s prošlim vremenima, najavio je Goran Perkovac utakmicu za SN.

- To je rudarenje, to je non stop napad – obrana, tu se mora puno rotirati. Ali, što se tiče snage, mislim da je mi imamo, samo da li je možemo održati 60 minuta, to ne znam. Znam da ako i ne dobijemo Francusku, možemo dobiti ostale što znači da imamo dobre šanse nastaviti s dobrim turnirom u Kölnu. Za dobiti Francusku moramo odigrati cijelu utakmicu na visokoj razini. Ako to uspijemo, imamo šansu. Danas nema malih reprezentacija, postoje Farski Otoci i slični, puno se trči, a u trčanju svi mogu biti jako dobro. Danas nema toliko taktičkog nadmudrivanja kao nekad, ali ako ne možeš trčati, nemaš što očekivati. Mi smo u stanju trčati, a imamo i fizičke argumente i ako ostanemo zdravi do kraja, možemo se sa svima nositi, poručuje Perkovac.