Slavko Goluža: Egipat je nepoznanica za našu javnost, ali definitivno reprezentacija koja zaslužuje respekt

Četvrtak, 17. siječnja 2013. 15:47 Napisao/la  SC

Bit će to teška utakmica, po meni mnogo teža nego protiv Mađarske, jer oni igraju duboku 3-2-1 obranu, čvrsti su i agresivni, igraju na granici grubosti, objašnjava uoči dvoboja hrvatski izbornik

Hrvatsku rukometnu reprezentaciju večeras (21.15) očekuje četvrti ispit na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj. Protivnik selekcije Slavka Goluže je reprezentacija Egipta. Hrvatske rukometaše nakon uvjerljivog slavlja nad Mađarskom čeka dvoboj s jednom od najboljih afričkih reprezentacija.

- Egipat je za našu javnost nepoznanica, treba reći da je to dobra reprezentacija. Ako je Egipat pobijedio Srbiju sa 16 razlike, a ta Srbija je igrala do kraja u egalu sa Španjolskom, onda je jasno da takva reprezentacija zaslužuje respekt. Bit će to teška utakmica, po meni mnogo teža nego protiv Mađarske, jer oni igraju duboku 3-2-1 obranu, čvrsti su i agresivni, igraju na granici grubosti, objašnjava uoči dvoboja hrvatski izbornik.

Egipćani su na Pirineje doputovali kao favoriti za osvajanje četvrtog mjesta u skupini D, posljednjeg koje vodi u osminu finala. No, nakon tri kola na svojem kontu imaju samo jedan bod. Krasi ih borbena i agresivna igra, koja često rezultira velikim brojem tehničkih pogrešaka.

- Egipćani igraju brzu kontru što od igrača zahtjeva dodatni napor. Mi ćemo u toj utakmici pokušati ostvariti da svi igraju, da se minutaža ravnomjerno raspodjeli i drži ritam. Pokušat ćemo opet kroz čvrstu obranu doći do što više lakih pogodaka da se što manje potrošimo i da ne riskiramo ozljede u kontaktima, zaključuje Goluža.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.