Aneta Peraica, junakinja pobjede nad Mađarskom: Najvažnije je da je lopta ušla u mrežu!

Srijeda, 05. prosinca 2012. 00:48 Napisao  Milan Kosanović

Lopta je bila pomalo spora, nikako da dođe, a meni je u glavi bilo samo da šutnem prije nego svira kraj, rekla je Peraica

Najbolje hrvatske rukometašice nastup na EP-u u Srbiji otvorile su pobjedom nad favoriziranim Mađaricama predvođenim jednom od najboljih igračica svijeta Anitom Gorbicz. Iako je malo tko očekivao da Hrvatska bez kostura momčadi koji su činile Andrea Penezić i Miranda Tatari može igrati na jednom visokom nivou to se je ipak dogodilo.

Junakinja utakmice na koncu je bila Aneta Peraica koja je u posljednjim sekundama susreta zabila za dva velika boda koja hrvatskim rukometašicama daju jako dobre izglede za prolazak u drugi krug.

- Napokon se dogodilo da i mi jedno veliko prvenstvo otvorimo s pobjedom koja će nam sigurno biti veliki poticaj i vjetar u leđa u nadolazećim utakmicama, rekla je po završetku susreta Aneta Peraica te nastavila:

- Mnogi su nas otpisali, ali nećemo se tek tako predati! Istina da smo pobijedili s jednim pogotkom razlike, ali pobjeda je jako vrijedna. Ipak su to dva boda u džepu, mišljenja je Peraica koja je potom opisala kakav je bio osjećaj postići pobjednički pogodak.

- Iskreno, osjećaj kada zabijete gol u posljednjim sekundama je neprocjenjiv. Moram priznati da nisam bila svjesna toga, na oko je izgledalo lagano, ali što se stvarno događalo na terenu samo mi znamo. Sjećam se da su bile sekunde do kraja, Ivana Lovrić je s lijevog vanjskog pod prekršajem bacala dijagonalu meni na desno krilo. Lopta je bila pomalo spora, nikako da dođe, a meni je u glavi bilo samo da šutnem prije nego svira kraj. Nisam čak ni pogledala golmana, ali znate kako kažu, sreća prati hrabre. Nije bitno kako je lopta ušla u mrežu, važno je da se računa kao gol. Nadam se da ćemo u utakmici sa Španjolkama pružiti maksimum svojih mogućnosti te na kraju izvući koji bod, zaključila je Peraica.

Utakmica između Hrvatske i Španjolske na rasporedu je u srijedu u 18.15 sati uz izravan prijenos na drugom programu HTV-a.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.