Podravka raskinula ugovore sa šest rukometašica, ostalima smanjene plaće

Srijeda, 06. svibnja 2020. 22:26 Napisao/la  SC
Zlatan Saračević, trener Podravke
Zlatan Saračević, trener Podravke

RK Podravka raskinuo je ugovore sa šest rukometašica i smanjio plaće.

Evo klupskog priopćenja:

Pandemija koronavirusa u potpunosti je paralizirala sportski svijet čime su se gotovi svi sportski kolektivi, pa tako i rukometni, našli u vrlo nezahvalnoj situaciji na koju se nitko nije mogao pripremiti.

Novonastale okolnosti zahtijevale su prilagodbu te poduzimanje određenih nepopularnih mjera i odluka, a sve u cilju očuvanja opstojnosti Kluba, radnih mjesta te sportske perspektive u narednim sezonama.

Neke od mjera odnosile su se i na smanjenje plaća aktualnom igračkom kadru, a s igračicama koje su već ranije iskazale želju za odlaskom u neku drugu rukometnu sredinu, vođeni su razgovori u smjeru sporazumnog prekida suradnje, s obzirom na to da odlukama HRS-a i EHF-a o poništavanju natjecanja više nije imalo nikakvog smisla zadržavati ih u Koprivnici.

Klub je sporazumno raskinuo ugovore s Anom Debelić, Anetom Benko, Jovanom Risović, Tjašom Stanko, Andreom Ianasi i Elenom Gjorgjijevskom te im se i ovim putem zahvaljuje na svemu što su učinile za RK Podravka, objavio je klub.

Ekipa će na ljetni odmor tek u srpnju, do tada traju individualni treninzi.

Podravka je odlukom saveza ostala bez titule prvaka, EHF je prekinuo natjecanje u kojemu Podravka ušla u završnicu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.