Hrvatsko slavlje u Budimpešti, Novljanka Katarina Ježić prvakinja Europe s Vipersom

Nedjelja, 04. lipnja 2023. 20:31 Napisao/la  Boris Kirinčić

Katarina Ježić, Ana Debelić i Marta Tomac zajedno su proslavile naslov prvakinja Europe, Ana Debelić i Marta Tomac završnicu nisu igrale zbog majčinskih obaveza

Rukometašice Vipersa
Rukometašice Vipersa

Rukometašice norveškog Kristiansand Vipersa treći su put zaredom osvojile Ligu prvakinja, svladavši u finalnoj utakmici u Budimpešti mađarski Ferencvaros 28:24 (14:13).

Novljanka Katarina Ježić, koja je bila jedna od ključnih igračica Vipersa na putu do finala, protiv Ferencvarosa je postignula jedan pogodak, ali je odigrala gotovo čitavu utakmicu u oba smjera, s posebnim naglaskom na obranu u kojoj je bila besprijekorna.

Katarina Ježić još je u siječnju igrala za turski Kastamonu Belediyesi, a sada je na krovu Europe!

Europska titula Vipersa itekako je podvučena hrvatskim bojama, u prvom dijelu sezone iznimno važnu ulogu u norveškoj ekipi odigrala je Rabljanka Ana Debelić, dio ove pobjedničke ekipe je i Riječanka Marta Tomac, Debelić i Tomac u Budimpešti nisu igrale budući su uzele predah zbog majčinskih obaveza, što ne znači da nisu zajedno sa svojim suigračicama proslavile povijesni uspjeh.

U pobjedničkoj ekipi najefikasnije su bile   Ruskinje Ana Vjahireva, koja je proglašena MVP igračicom završnog turnira, i Sunniva Andersen sa po šest postignutih golova, a odličnu rolu odigrala je i iskusna vratarka Katarina Lunde, koja je sakupila čak 16 obrana (47 posto) i tako dohvatila svoj sedmi naslov prvakinje Europe.

Finale je odigrano pred 20022 gledatelja, a Vipers je postao tek druga ekipa u povijesti koja ima tri uzastopna naslova prvaka, odnosno prva nakon mađarskog Gyora, rukometašice kojeg su dominirale od 2017. do 2019. godine.

Utakmica je bila lišena svake neizvjesnosti, iako su rukometašice Ferencvarosa dobro parirale Norvežankama u prvom dijelu, no početkom nastavka djevojke Vipersa napravile su seriju 7:1 i sve je bilo riješeno.  

Ferencvaros su predvodile Njemica Emily Bolk i Srpkinja Andrea Lekić sa po pet golova.

U utakmici za treće mjesto mađarski Györ svladao je danski Esbjerg rezultatom 28:27 (16:9).

Ana Debelić u zagrljaju s Katarinom Ježić

katarinajezic2

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.