Liga prvaka: Kielce prvi puta postalo europski prvak, hrvatski rukometaši u glavnim ulogama

Nedjelja, 29. svibnja 2016. 21:08 Napisao/la  SC

Finale: Kielce - Veszprem 39:38 (35:35, 4:3 nakon sedmeraca).

Poljsko Kielce prvi je put u svojoj povijesti osvojilo naslov europskog rukometnog prvaka. U finalu u Kolnu je slavilo je protiv Veszprema nakon sedmeraca. Nakon regularnih 60 minuta i produžetaka rezultat je bio 35:35, a u sedmercima 4:3 za Poljake.

Mađarima, za koje igraju Mirko Alilović, Renato Sulić i Ivan Slišković, to je bilo treće finale i drugo zaredom. Kielce je s Manuelom Štrlekom, Ivanom Čupićem, Marinom Šegom i Denisom Buntićem slavio u svom prvom finalu.

Prilikom izvođenja sedmeraca Čupićev udarac je obranio Alilović, no Šego je obranio jedan od dva sedmerca Mađara. Skinuo je sedmerac Marguču, a Szmal Terziću. Precizni su bili i Štrlek i Slišković, a odlučujući sedmerac za veliko slavlje Poljaka realizirao je Aguinagalde.

Ranije je Kielce velikim povratkom izborio produžetke, a gol za izjednačenje zabio je Lijewski u zadnjoj sekundi. Veszprem je prokockao veliku priliku za prvi naslov - devet golova prednosti 15 minuta prije kraja regularnog dijela. I u produžecima, u kojima se igralo gol za gol, Kielce se vratio u zadnjim sekundama preko Ugaldea.

Prvi strijelci kod Kielcea bili su Reichmann sa devet i Bielecki sa, sedam pogodaka. Kod Veszprema je Ugarde postigao 7, a Ilić, Palmarsson, Nilsson i Nagy zabili su po 6 golova.

Kod Mađara je u završnici branio Alilović i istakao se s dvije obrane sedmerca Štrleku i Bielecekom u zadnje dvije i pol minute, Slišković je postigao jedan gol, dok je Sulić na početku utakmice zadobio ozljedu butnog mišića. Kod Poljaka je Štrlek zabio tri gola, Čupić je ostao bez gola, a Šego je branio 20 minuta. Buntić je propustio susret zbog ozljede.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.