Svjetski kup: Zrinka Ljutić deveta, Leona Popović deseta u prvom slalomu sezone

Subota, 11. studenog 2023. 13:55 Napisao/la  SC
Leona Popović
Leona Popović

Najbolje hrvatske skijašice odlično su otvorile slalomski nastup u Svjetskom kupu, Zrinka Ljutić prvu slalomsku utrku u finskom Leviju okončala je na devetom mjestu, Leona Popović bila je deseta.

Prvo mjesto u Leviju osvojila je Slovakinja Petra Vlhova, koja je imala 1.41 sekundu prednosti u odnosu na drugoplasiranu Njemicu Lenu Duerr, odnosno 1.55 sekundi prednosti u odnosu na trećeplasiranu Austrijanku Katharinu Liensebrger.

Hrvatske skijašice odlično su odradile druge vožnje, naročito se to odnosi na Leounu Popović, koja je nakon prvog laufa bila na 21. poziciji.

No, sjajnom drugom vožnjom prvo je zasjela na prvo mjesto, a postalo je jasno da će upisati TOP 10 plasman nakon što je Norvežanka Maria Therese Tviberg propustila nadmašiti skijašicu riječkog kluba.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.