Okončan štrajk u NHL-u, najbolji svjetski hokejaši uskoro se vraćaju na led

Nedjelja, 06. siječnja 2013. 13:01 Napisao/la  SC

Gary Bettman, povjerenik NHL-a, izjavio je da se dogovreni uvjeti još moraju staviti na papir i potpisati

NHL, najbolja svjetska hokejaška liga, ipak će se igrati i ove sezone! Okončan je štrajk i nakon dugih pregovora postignut je dogovor između igrača i vlasnika klubova oko novog kolektivnog ugovora, te će se igrati skraćena sezona.

Štrajk je krenuo polovicom rujna i trajao je četiri mjeseca, a kao i u proteklih nekoliko navrata kamen spoticanja bio je raspodjela novaca između igrača i vlasnika. Pregovori su pak trajali punih šest mjeseci. Gary Bettman, povjerenik NHL-a, izjavio je da se dogovreni uvjeti još moraju staviti na papir i potpisati. Ugovor je dogovoren na 10 godina uz mogućnost novih pregovora nakon osam godina. Prije nego što zaživi kolektivni ugovor moraju ga ratificirati vlasnici klubova i sindikat igrača.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.