Ivica Kostelić četvrti nakon prve vožnje zagrebačkog slaloma, najbolji nastup ove sezone

Nedjelja, 06. siječnja 2013. 11:18 Napisao/la  SC

Prva vožnja. 1. Jens Byggmark (Švedska) 58.65, 2. Marcel Hirscher (Austrija) +0.01, 3. Stefano Gross (Italija) +0.14,4. Ivica Kostelić (Hrvatska) + 0.23…

 

 

 

 

 

Natjecanje u Zagrebu, peti slalom sezone i šestog "Snježnog kralja" otvorio je Šveđanin Jens Byggmark. Njegovo je vrijeme bilo orijentacijskih 58.65 stotinki. Talijan Stefano Gross zakasnio je za njim14 stotinki prije starta osvajača velikog Kristalnog globusa Austrijanac Marcel Hirscher koji je na prvom prolazu zaostajao 20, na drugome 16 a u cilju svega jednu stotinku.

Tada je krenuo Ivica Kostelić. Na prvom prolazu kasnio je 35, na drugom 20 a u cilju 23 stotinke za Byggmarkom. No, odvozio je Kostelić najbolju slalomsku vožnju ove sezone. Cristian Deville iz Italije startao je peti i prvi kardinalno pogriješio i zaostao sekundu i 99 stotinki.

Nakon njega na redu je bio Nijemac Felix Neureuther, pobjednik posljednjeg novogodišnjeg slaloma u Munchenu. Nakon prvog prolaznog vremena zaostajao je 44, potom je zaostatak narastao na 67, a u cilju 55 stotinki što potvrđuje dobru Kostelićevu vožnju. Andre Myhrer, pobjednik Levija i prošlogodišnji osvajač malog slalomskog Globusa, zaostao je 52 stotinke, a onda je smanjio zaostatak na 32 stotinke no pobjednik Sljemena iz 2011 godine zaostaje za sunarodnjakom 52 stotinke.

Kao 8. krenuo je Manfred Pranger iz Austrije. Njegov prvi prolaz bio je sporiji 40, drugi 65 stotinki a u cilj je ušao sa sekundom zaostatka. Šveđanin Mathias Hargin napravio je veliku pogrešku na startu i to ga je stajalo zaostatka od sekundu i 60 stotinki. Dvostruki svjetski prvak i prvi kralj Sljemena, Austrijanac Mario Matt, imao je drugo najbrže prolazno vrijeme i onda pogriješio pa je na cilju zaostao pola sekunde.

Talijan Manfred Moelgg od starta je imao velikih problema  što mu je donijelo 1.19 zaostatka.  Pobjednik Val'D'Iserea Alexis Pinturault za Byggmarkom je zaostao 89 stotinki. Prvu jakosnu skupinu zatvorio je Talijan Patrick Thaler koji je zaostao ogromnih dvije sekunde i 39 stotinki.

Šesnaestogodišnji Zagrepčanin Istok Rodeš koji je zatvorio prvu vožnju sa startnim brojem 77 jedini je uz Ivicu Kostelića od hrvatskih predstavnika stigao do cilja. Vidović je na kraju zauzeo 42. mjesto sa šest sekundi i devet stotinki zaostatka za Byggmarkom (na prvom prolazu imao je zaostatak od 2.52, a na drugom je zaostajao 4.21 sekundi). Preostala trojica hrvatskih skijaša nisu završili svoj nastup.  Riječanin Dalibor Šamšal imao je startni broj 52, no već na drugim vratima zapeo je i završio svoj nastup. Matej Vidović sa startnim brojem 67 na prvom prolazu imao je dvije sekunde zaostatka, no na drugom je njegov zaostatk bio 3.72 i onda je pred samim ciljem, troja vrata prije kraja,  zakasnio ući u vrata i morao odustati. Kao 71 startao je Filip Zubčić, no on je svoj nastup završio već u gornjem dijelu staze prije prvoga prolaznog vremena.

Zagreb, slalom prva vožnja. 1. Jens Byggmark (Švedska) 58.65, 2. Marcel Hirscher (Austrija) +0.01, 3. Stefano Gross (Italija) +0.14,4. Ivica Kostelić (Hrvatska) + 0.23…

 

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.