SVJETSKI KUP

Filip Zubčić pobijedio u Banskom

Subota, 27. veljače 2021. 14:17 Napisao/la  SC

Ostvario treću veleslalomsku pobjedu

Filip Zubčić
Filip Zubčić

Filip Zubčić pobjednik je veleslalom za Svjetski kup voženog na skijašlištu u bugarskom Banskom.

Nakon Naebe i Santa Catarine najbolji hrvatski skijaš slavio je i u Banskom spojivši dvije sjajne vožnje.

Nakon prve vožnje Zubčić je bio na drugom mjestu s jedanaest stotinki sekunde sporijim vremenom za Francuzom Mathieuom Faivreom, koji ga je pobijedio nedavno u paralelnom veleslalomu na Svjetskom prvenstvu, ali u drugoj vožnji Faivre je moro priznati poraz.

Mathieu Faivre je na drugom mjestu zaostao za 40 stotinki sekunde, treće mjesto osvojio je Austrijanac Stefan Brennsteiner sa 93 stotinke sekunde sporijim vremenom.

- Nevjerojatna utrka, sratan sam i ponosan na sebe i moj tim. Ovo mi je treća pobjeda, druga ove sezone, ostvario sam je na ovom sjajnom skijalištu, savršeno, rekao je Zubčić.

Ovom pobjedom, osmim postoljem u jedanaest veleslalomskih utrka ove sezone, Zubčić je postao vrlo izgledan kandidat za mali kristalni globus, u ukupnom veleslalomskom poretku skočio je na drugo mjesto sa 468 bodova, samo 22 manje od Francuza Alexisa Pinturaulta, koji je u subotu zauzeo četvrto mjesto.

Pinturault je odmah na početku druge vožnje ostao bez štapa i u cilj ipak ušao s drugim mjestom, podsjetivši pritom na onu slavnu sljemensku vožnju Janice Kostelić, koja je bez štapa došla do postolja u slalomu.

- Volim borbu za vrh, a bit će velika borba, ostale su nam još tri utrke do kraja sezone, rekao je Zubčić.

Prva iduća utrka na rasporedu je već u nedjelju, također u Banskom.

Ova je pobjeda Filipa Zubčića bila 150. postolje za hrvatsko skijanje  59. pobjeda u Svjetskom kupu.

Janica Kostelić ima 30 pobjeda, Ivica Kostelić 26, Filip Zubčić 3.

zubcic7

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.