Snježna kraljica: Amerikanka Mikaela Shiffrin dohvatila petu pobjedu na Sljemenu

Srijeda, 04. siječnja 2023. 17:31 Napisao/la  SC

Mrkopaljka Leona Popović zauzela je deseto mjesto, druga hrvatska predstavnica Zrinka Ljutić nije uspjela završiti prvu vožnju

Mikaela Shiffrin
Mikaela Shiffrin Foto: Screenshot

Amerikanka Mikaela Shiffrin peti put u karijeri pobjednica je slaloma za Svjetski kup na Sljemenu, najbolja slalomašica svijeta opravdala je status prve favoritkinje Snježne kraljice odradivši dominantan nastup u obje vožnje.

Za petu uzastopnu pobjedu ove sezone i čak 81. u karijeri Shiffrin je stazu prošla za 1:36.42 sekunde, za 76 stotinki nadmašila je drugoplasiranu Slovakinju Petru Vlhovu, inače trostruku pobjednicu Snježne kraljice, 1.21 sekunudu bila je brža od Šveđanke Anne Swenn Larsson, koja je nakon prve vožnje imala drugo vrijeme.

Mrkopaljka Leona Popović, najbolja hrvatska skijašica, na kraju je zauzela deseto mjesto na Sljemenu, Leona je u drugu vožnju ušla s desete pozicije, odradila je dobru drugu vožnju, ali na kraju i ostala na desetoj poziciji sa 3.02 sekunde zaostatka za pobjednicom.

Zrinka Ljutić, druga hrvatska predstavnica, prvu vožnju nije završila, Zrinka je loše ušla u utrku i nakon prvog prolaza bila prinuđena odustati.

Crveni spust na Sljemenu doživio je male preinake u odnosu na prethodna izdanja, zbog vremenskih neprilika organizator je bio prisiljen skratiti stazu, a sve s ciljem da Snježna kraljica ipak doživi svoje 19.  izdanje.

Četvrtak donosi još jednu utrku na Sljemenu, nova je to prilika da se Leona Popović i Zrinka Ljutić okušaju u društvu najboljih svjetskih skijašica, a sasvim sigurno i novi dvoboj Mikaele Shiffrin i Petre Vlhove.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.