Hrvatski vaterpolisti pobijedili Rusiju uoči puta za Budimpeštu

Utorak, 07. siječnja 2020. 20:59 Napisao/la  SC
Andrio Bušlje
Andrio Bušlje

Hrvatska vaterpolska reprezentacije pred odlazak u Budimpeštu pobijedila je u pripremnoj utakmici Rusije rezultatom 11:8 (6:2, 2:1, 2:2, 1:3).

- Siguran sam da su igrači umorni, međutim, smatram da nam se neke stvari ne smiju dešavati iako je umor u pitanju. Postojala je dekoncentracija i moramo biti jači od toga. Fokus mora biti 32 minute, bez obzira na umor, bez obzira na protivnika, bez obzira na sudce, publiku, moramo biti u utakmicu uvijek. Sada će igrači dobiti dan i pol slobodno, a nakon toga ćemo raditi na regeneraciji igrača taktičko – tehničkim detaljima i to će biti točno onako kako smatramo da ćemo postići optimum za taj dio turnira koji nas očekuje, rekao je izbornik Ivica Tucak.

Najbolji strijelac utakmice bio je Andro Bušlje, kapetan reprezentacije, s četiri postignuta gola, potom Lončar, Vukičević i Miloš s po dva pogotka i Garcia s jednim zabilježenim ubačajem.

- Naporno smo radili posljednjih tjedan dana pa ne možemo očekivati jednu lepršavu igru, tako smo i puno pogrešaka, no mislim da je to posljedica umora. Ipak, pobjeda je tu i to je najbitnije, da s pozitivom krećemo prema Europskom. Težak je raspored na Europskom prvenstvu, no tu je uvijek tako, znamo da je najveća koncentracija kvalitete u Europi. No, spremni smo na to i znamo što nam je cilj. A to je plasman na Olimpijske igre, kaže Luka Lončar.

HRVATSKA: Marko Bijač, Ivan Marcelić, Andro Bušlje, Marko Macan, Hrvoje Benić, Maro Joković, Javier Garcia, Lovre Miloš, Ante Vukičević, Loren Fatović, Luka Bukić, Luka Lončar, Josip Vrlić

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.