Hrvatski vaterpolisti pobijedili Rusiju uoči puta za Budimpeštu

Utorak, 07. siječnja 2020. 20:59 Napisao/la  SC
Andrio Bušlje
Andrio Bušlje

Hrvatska vaterpolska reprezentacije pred odlazak u Budimpeštu pobijedila je u pripremnoj utakmici Rusije rezultatom 11:8 (6:2, 2:1, 2:2, 1:3).

- Siguran sam da su igrači umorni, međutim, smatram da nam se neke stvari ne smiju dešavati iako je umor u pitanju. Postojala je dekoncentracija i moramo biti jači od toga. Fokus mora biti 32 minute, bez obzira na umor, bez obzira na protivnika, bez obzira na sudce, publiku, moramo biti u utakmicu uvijek. Sada će igrači dobiti dan i pol slobodno, a nakon toga ćemo raditi na regeneraciji igrača taktičko – tehničkim detaljima i to će biti točno onako kako smatramo da ćemo postići optimum za taj dio turnira koji nas očekuje, rekao je izbornik Ivica Tucak.

Najbolji strijelac utakmice bio je Andro Bušlje, kapetan reprezentacije, s četiri postignuta gola, potom Lončar, Vukičević i Miloš s po dva pogotka i Garcia s jednim zabilježenim ubačajem.

- Naporno smo radili posljednjih tjedan dana pa ne možemo očekivati jednu lepršavu igru, tako smo i puno pogrešaka, no mislim da je to posljedica umora. Ipak, pobjeda je tu i to je najbitnije, da s pozitivom krećemo prema Europskom. Težak je raspored na Europskom prvenstvu, no tu je uvijek tako, znamo da je najveća koncentracija kvalitete u Europi. No, spremni smo na to i znamo što nam je cilj. A to je plasman na Olimpijske igre, kaže Luka Lončar.

HRVATSKA: Marko Bijač, Ivan Marcelić, Andro Bušlje, Marko Macan, Hrvoje Benić, Maro Joković, Javier Garcia, Lovre Miloš, Ante Vukičević, Loren Fatović, Luka Bukić, Luka Lončar, Josip Vrlić

 

loading...