Hrvatska paraplivačka reprezentacija otputovala na EP u Madeiru, želja jedna medalja

Petak, 14. svibnja 2021. 10:15 Napisao/la  KS
Hrvatska paraplivačka reprezentacija
Hrvatska paraplivačka reprezentacija Foto: PK Natator/Facebook

Hrvatska paraplivačka reprezentacija otputovala je danas na Europsko prvenstvo u portugalsku Madeiru.

Boje Hrvatske u Madeiri će braniti Paula Novina, Dino Sinovčić, Kristijan Vincetić, Matej Petrlić, Ante Rađa, Leonardo Renić, Karlo Knežević i Tomi Brajša, uz koje će biti izbornik Igor Berislavić, treneri Slobodan Glavčić i Ivan Perzel, fizioterapeut Tomislav Prusac te liječnik Mario Markovinović.

- S obzirom na cjelokupnu situaciju vezanu uz COVID 19 i veliki nedostatak natjecanja teško je prognozirati očekivane rezultate i plasmane. Bilo je vrlo malo prilika suočiti se izravno s konkurencijom i najboljim plivačima na svijetu. No, mogu reći da od plivača očekujem njihova najbolja vremena za 2020. i 2021. godinu, jer to bi značilo da su unatoč nepovoljnoj pandemijskoj situaciji marljivo trenirali i dobro tempirali formu. Odradili smo velik broj zajedničkih priprema i plivači su pokazali veliku motiviranost. Želja mi je da se ta motiviranost preslika na nadolazeće natjecanje i da svatko pruži svoj maksimum, kazat će uoči odlaska Igor Berislavić, vršitelj dužnosti izbornika paraplivačke reprezentacije.

Prvi put reprezentacija će na jednom natjecanju imati kapetana, ta je čast pripala Kristijanu Vincetiću, najiskusnijem hrvatskom paraplivačkom reprezentativcu i jednom od kandidata za medalju u Madeiri, ali i sigurnom putniku na Paraolimpijske igre u Tokijo.

- Vincetić će svojim dugogodišnjim iskustvom i znanjem svojim savjetima pomoći ostalim plivačima u njihovim nastupima, nastavit će Berislavić.

Europsko prvenstvo u Madeiri imat će ujedno i status otvorenog prvenstva, što znači da će okupiti plivače iz čitavog svijeta i da će konkurencija biti iznimno jaka, u rangu skorašnjih Paraolimpijskih igara.

- Čeka nas puno izazovnih trenutaka, na visokom nivou morat će biti i psihička razina pripremljenosti budući da će epidemiološki uvjeti biti strogo kontrolirani, a natjecatelji tijekom čitavog boravka u Madeiri neće smjeti napuštati hotel, odnosno bazen. Ako nas posluži zdravlje nadamo se jednom odličju, te ulasku u još jedno finale. Sve ostalo bilo bi iznad realnih očekivanja.

Hrvatska za sada ima dva evidentna kandidata za Paraolimpijske igre u Tokiju, to su Kristijan Vincetić i Dino Sinovčić, a budući da ima još jedno mjesto treći kandidat bit će poznat nakon Portugala.

Za treće mjesto konkuriraju Tomi Brajša i Ante Rađa.

Normu za POI ima i Paola Novina, ali budući da hrvatska nema niti jednu kvotu za plivačicu u Savezu se nadaju da bi za Paolu mogli ishodovati pozivnicu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.