Braća Sinković u finalu dvojca na pariće na Europskom prvenstvu

Subota, 27. svibnja 2023. 11:50 Napisao/la  SC
Braća  Sinković u finalu dvojca na pariće na Europskom prvenstvu

Braća Valent i Martin Sinković plasirali su se u finale dvojca na pariće na Europskom veslačkom prvenstvu koje se održava na Bledu.

U svojoj polufinalnoj skupini bili su najbrži s vremenom 6:17.55, ostavivši iza sebe posade Irske (6:18.81) i Belgije (6:21.13).

- Utrka se odvijala po planu, znali smo da će Irci malo zaostati i da moramo gurati do kraja. Imali su jak finiš, ali imali smo kontrolu i nije bilo problema, rekao je Valent Sinković.

- Zadovoljni smo! Puno zadovoljniji nego s prvom utrkom. Očekivali smo Irce, iskontrolirali smo utrku, ali trebat će biti još bolje u finalu, nadodao je Martin Sinković.

Iz druge skupine u A finale su se plasirale posade Nizozemske, Italije i Španjolske ostavivši iza sebe Francuze, aktualne olimpijske i svjetske pobjednike.

Finale je na rasporedu u nedjelju, 28. svibnja, u 12:53 sati.

- Bit će puno naših navijača koji su najavili dolazak. Pozivamo i sve ostale na Bled jer će stvarno biti dobre utrke, zaključio je Valent Sinković.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.