TIN SRBIĆ Otprilike osamnaest godina sanjam da izborim Olimpijske igre, sada je napokon potvrđeno da sam to ostvario

Nedjelja, 13. listopada 2019. 19:32 Napisao/la  SC

Srebro je  oko vrata i jako, jako sam ponosan i sretan što sam iz ove situacije izvukao stvarno najbolje što sam mogao, kaže Srbić nakon što u finalu nastupio ozlijeđen

TIN SRBIĆ Otprilike osamnaest godina sanjam da izborim Olimpijske igre, sada je napokon potvrđeno da sam to ostvario

 

Najbolji hrvatski gimnastičar Tin Srbić osvajač je srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Stuttgartu!

Aktualni viceprvak Europe te zlatni sa Svjetskog prvenstva u Montrealu iz 2017., svojoj je kolekciji medalja s velikih natjecanja danas pridodao i svjetsko srebro.

Treći je ovo Tinov nastup na svjetskoj smotri, a ujedno i treće finale, te druga osvojena medalja.

Unatoč ozljedi zadobivenoj prije nekoliko dana, Tin je bez većih grešaka odradio svoju vježbu na preči te zasluženo osvojio drugo mjesto s konačnom ocjenom 14.666.

- Srebro je  oko vrata i jako, jako sam ponosan i sretan što sam iz ove situacije izvukao stvarno najbolje što sam mogao. Imao sam dobar osjećaj uoči finala, ali mislim da su me kvalifikacije psihički ispraznile. Možda ne bih bio ovoliko uzbuđen da ovo nisu bile kvalifikacije za Olimpijske igre i da ih nisam već osigurao prije samog finala. Bio sam stvarno jako miran i dobro sam se osjećao. Sva sreća, na kraju je ispalo jako dobro, kazao je Srbić.

Prvo mjesto i zlatna medalja pripali su Brazilcu Arthuru Marianu (14.900), dok se iza Tina na trećoj poziciji smjestio Rus Artur Dalaloyan (14.533).

Nastup u te naposljetku i srebrna medalja Tinu Srbiću osigurali su vizu za Olimpijske igre u Tokiju.

Tinu će se u Tokiju pridružiti i Ana Đerek, što je i potvrđeno po završetku natjecanja na svjetskoj smotri.

- Evo, otprilike osamnaest godina sanjam da izborim Olimpijske igre. Uspio sam! Sada je napokon potvrđeno da sam to ostvario. Ne znam što bih rekao. Jedva čekam! Sad već poslije ovoga kreću i pripreme za Olimpijske igre u dogovoru s trenerom. Stvarno sam jako sretan i uzbuđen zbog toga svega, nije mogao kriti oduševljenje vicrprvak svijeta.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.