Svjetska antidopinška organizacija od 2015. udvostručuje kazne za upotrebu dopinga

Ponedjeljak, 19. studenog 2012. 11:26 Napisao/la  SC

Četverogodišnja kazna bi se izricila za upotrebu anaboličkih steroida, hormona ljudskog rasta i sličnih sredstava

Svjetska antidopinška agencija (WADA) namjerava udvostručiti kazne za sportaše koji budu pozitivni na doping testu s dvije na četiri godine. Prema prijedlogu ova praksa zaživjela bi od 2015. godine, sada je na snazi suspenzija od dvije godine za prvi teži prekršaj nakon čega slijedi doživotna zabrana. Četverogodišnja kazna bi se izricila za upotrebu anaboličkih steroida, hormona ljudskog rasta i slično.

- Postoji velika želja da se postrože kazne. Radi se o kaznama za upotrebu najtežih doping sredstava, a otvara se mogućnost lakšeg donošenja odluke kada su u pitanju doživotne zabrane, rekao je John Fahey, predsjednik WADA-e koja će drugu godinu zaredom ostati na proračunu od 28 milijuna dolara.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.