ODLAZAK REPREZENTATIVCA

Preminuo Dubravko Pavličić, bivši nogometaš Rijeke

Srijeda, 04. travnja 2012. 11:30 Napisao/la  Z. G.

Pavličić je preminuo u Španjolskoj gdje je živio nakon što je okončao nogometnu karijeru 2001. godine

Bivši hrvatski reprezentativac i nekadašnji nogometaš Rijeke, Dubravko Pavličić, izgubio je bitku s teškom bolešću. Preminuo je u srijedu u pet sati ujutro u bolnici u
Elcheu u 45. godini. Ispraćaj je predviđen za petak u Alicanteu. Pavličić je po završetku nogometne karijere ostao živjeti u Španjolskoj kamo je otišao nakon četiri godine provedene u dresu NK Rijeka, od 1990. do 1994. Potom je nastupao za Hercules Alicante, Salamancu i Racing Ferrol, a profesionalnu je karijeru zaključio 2001. godine.

Prošao je nogometnu školu Radnika iz Velike Gorice, dio je juniorskoga staža proveo u Dinamu za čiju je prvu momčad debitirao 1986. u derbiju protiv Hajduka u Splitu. Dinamo je pobijedio sa 4:0. Maksimir je napustio krajem 1989. godine, nedugo nakon dolaska trenera Josipa Kužea. Sam je Pavličić uvijek posebno izdvajao Josipa Skoblara smatrajući ga najboljim i najdražim trenerom u karijeri. Odmah do njega smjestio je Mirka Jozića, koji ga je vodio u mladoj jugoslavenskoj reprezentaciji. Za hrvatsku je reprezentaciju nastupio 22 puta, a posebno u sjećanju ostaju sjajne izvedbe iz kvalifikacijskoga ciklusa za plasman na Europsko prvenstvo 1996. godine u Engleskoj. Pavličić je kasnije zaigrao i na samom završnom turniru.

U nogometnoj mu biografiji svijetli i zlato s mladom jugoslavenskom reprezentacijom na Svjetskom prvenstvu u Čileu 1987. godine. Bio je to naraštaj u kojem su, od hrvatskih nogometaša, uz Pavličića blistali i Boban, Šuker, Prosinečki, Jarni, Štimac. U finalu su pobijedili SR Njemačku boljim izvođenjem 11-eraca. Pavličić prvi izvodio udarac s bijele točke i pogodio.

Obiteljsku će sportsku tradiciju nastaviti i Dubravkova djeca. Sinovi Tin (15) i Luka (9) daroviti su nogometaši, dok je kćer Tea (11) talentirana tenisačica.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.