KOSTRENJANIN POSTAO MINISTAR

Predrag Šustar ubuduće brine o hrvatskom sportu

Subota, 23. siječnja 2016. 00:22 Napisao/la  SC

Šustar je porijeklom Kostrenjanin, gdje mu živi obitelj

Ministar Predrag Šustar iduće četiri godine vodi brigu o hrvatskom sportu. Kasno u petak Šustar je prisegnuo u Hrvatskom saboru i postao ministar znanosti, obrazovanja i sporta.

Šustar je porijeklom Kostrenjanin, gdje mu živi obitelj. Politički se prvi put angažirao kao kandidat Hrvatskih laburista za gradonačelnika Grada Rijeke 2013. godine, iste godine prešao je u HDZ.

U ministarstvo je stigao s Filozofskog fakulteta u Rijeci gdje je donedavno bio dekan. Šustar je rođen 1970. godine u Rijeci, osnovnu školu pohađao je u Kostreni.

Srednjoškolsko obrazovanje stekao je u Centru za kadrove u obrazovanju i kulturi nakon čega je završio studij molekularne biologije u Zagrebu. Doktorirao je na Sveučilištu u Padovi u području filozofije.

Kao dobitnik Fulbrightove stipendije, koja se dodjeljuje u preddoktorskoj i postdoktorskoj kategoriji za studijske boravke u SAD-u, dio doktorskog studija proveo je na Sveučilištu Columbia.

Od 2003. godine stalni je zaposlenik Filozofskog fakulteta sveučilišta u Rijeci. Oženjen je i otac dviju kćeri.

Akademsko obrazovanje morat će mu biti dostatno da bi se bavio osjetljivim problemima u sportu budući da se nikada ozbiljnije nije bavio sportom.